Kevin Costner en de body double van Whitney Houston op de filmposter van The Bodyguard

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Kevin Costner en de body double van Whitney Houston op de filmposter van The Bodyguard

Kevin Costner verpest iconische filmposter The Bodyguard

|
|

Laatste update:

The Bodyguard (1992) was een succesvolle film, met Whitney Houston als bedreigde zangeres en Kevin Costner als haar trouwe beveiliger. De filmposter herkennen we 30 jaar later nog steeds uit duizenden, maar volgens Costner staat Whitney er helemaal niet op!

Volgens Kevin Costner was Houston tijdens het maken van de foto in geen velden of wegen meer te bekennen!

Volgens Costner was Houston klaar met filmen, en al naar huis, waarna de acteur haar ‘body double’ maar optilde. De dubbel verstopte haar gezicht achter Costners gespierde nek, zodat het niet op zou vallen, en volgens Costner ‘paste het toch goed, want haar personage was bang’.

The Body Double Guard

De filmmaatschappij was in eerste instantie niet zo blij… Whitney Houston was in 1992 al een wereldster, dus waarom zouden ze haar in godsnaam niet groot op de filmposter zetten? Warner Bros. kwam nog met een paar alternatieven: dezelfde foto waar Whitney’s hoofd op was geplakt(!), maar ging uiteindelijk toch overstag.

De poster van The Bodyguard herken je uit duizenden, en ziet er inderdaad dramatisch uit; daar moeten we Costner gelijk in geven. Nu we het verhaal kennen zien we dat ‘Whitney’ haar gezicht wel érg goed verstopt, en werkt het eerder op de lachspieren!

Lees verder