Bern, Moraima en Gerry uit Een Jaar van je Leven

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Bern, Moraima en Gerry uit Een Jaar van je Leven
TVReality

Kandidaten Een Jaar van je Leven doen boekje open: ‘Ik neem zeker condooms mee’

|
|

Laatste update:

In de nieuwe realityshow Een Jaar van je Leven worden 40 kandidaten opgesloten in een ‘woonloods’, waarin ze samen een jaar moeten leven zonder contact met de buitenwereld. Aan het einde van de rit wacht er mogelijk een miljoen euro op de winnaar! Waarom geven mensen zich hiervoor op? Veronica Superguide sprak vijf kandidaten! ‘Het zou me niks verbazen als ik op nationale tv seks ga hebben.’

Tekst: Nick Dijkman

Moraima uit Een Jaar van je Leven

Moraima (60)

‘Ik wil veertig kilo afvallen’ 

Eén van de opvallendste verschijningen in Een Jaar van Je Leven is zonder twijfel Moraima, die eerder ook al meedeed aan De Perfecte Vraag (SBS 6), The Pain Game (RTL5), Minute to Win It (RTL4), De Afvallers (SBS 6) én Wipeout (RTL5). “Ik heb een maatje meer en daar schaam ik me niet voor. Slank zijn kan iedereen, zeg ik altijd, maar zo’n prachtig gezicht als ik heb, is niet voor iedereen weggelegd. Ik ben een vrouw om van te houden: twee jaar vrijgezel al en dat wil ik niet blijven. Maar ik ga niet op zoek naar een man, ik wil gevonden worden. Er gaan het komend jaar veel mannen naar me kijken, dus wie weet? Of ik seks op tv ga hebben? Sorry? Ik ben een dame, die doet dat niet. Nee zeg, belachelijk, dat kan ik mijn moeder, kinderen en kleinkinderen niet aandoen. Mijn persoonlijke doel in Een Jaar Van Je Leven is veertig kilo afvallen.” 

Gerry uit Een Jaar van je Leven

Gerry (30)

‘Koppelaarster spelen is wel iets voor mij’ 

Kandidaat Gerry heeft bij twee sportscholen gewerkt, waar ze mensen hielp met afvallen. “Ik wil me in de loods bezighouden met voeding en beweging. Ik hou ervan anderen daarin mee te nemen. Ik heb naast mijn sportkleding ook hakken in mijn koffer, want ik vind het belangrijk om er goed uit te zien. Ik ben een klein jaar vrijgezel, maar ik ben niet op zoek naar een relatie; dat is dan ook beslist niet de reden dat ik meedoe. Seks? Hoeft voor mij ook niet. Wel vind ik het leuk om mensen te koppelen: als ik merk dat er twee zijn die elkaar wel zien zitten, dan wil ik best het zetje geven dat ze nodig hebben.” 

Marciano in Een Jaar van je Leven

Marciano (42)

‘Mijn zoon zei: pap, dit moet je doen’

Marciano was altijd al groot fan van realityshows en zelf eens meedoen was een grote droom. “Dat moment is nu gekomen, want deze show lijkt wel gemaakt voor mij. De spelletjes, de mindgames, het mentaal sterk moeten zijn, dat is precies waar ik van hou. Wel een dingetje is dat ik mijn zoons van twintig en dertien nu een tijd niet zal zien. Mijn oudste had het er moeilijk mee, maar uiteindelijk zei hij: ‘Pap, je moet dit gewoon doen’. Wat er zeker meegaat naar de loods? Gel voor in mijn haar. Ik ben best ijdel en ik ga wekelijks naar de kapper. Dat zal dus ook een uitdaging worden, niet naar de kapper kunnen. Maar met gel kan ik het in ieder geval in model houden. Voor de liefde doe ik niet mee. Er is een dame die ik wel interessant vind en ik zie haar al een tijdje en we hebben het gezellig met elkaar gehad. Maar ik ga als vrijgezel naar binnen.” 

Bern uit Een Jaar van je Leven

Bern (30) 

‘Natuurlijk gaan de condooms mee’

Gymleraar Bern is een Zwolle- naar die vorig jaar met zijn ex-vriendin meedeed aan De Dansmarathon. “We hebben uiteindelijk vijftig uur gedanst en eindigden in de top 5. Kort daarna is onze relatie geëindigd. Omdat ik aan De Dansmarathon heb meegedaan, kan ik me voorstellen dat mensen nu denken dat ik aan Een Jaar van Je Leven meedoe voor de aandacht. En dan zitten ze er niet helemaal naast. Ik geniet daar wel van. Ik heb in Zwolle ook de halve marathon gelopen in een Super Mario-pak. Iedereen schreeuwde ‘Kom op, Mario’ en ‘Biertje, Mario?’ Ik ga in Een Jaar van Je Leven ook op zoek naar de aandacht. Ik ga ook flirten en voor de liefde loop ik absoluut niet weg. Ja, ik neem zeker condooms mee als dat mag. Ik heb al tegen mijn moeder gezegd: zet de tv maar uit als het je te gortig wordt, want het zou me niks verbazen als ik op nationale tv seks ga hebben.” 

Kim in Een Jaar van je Leven

Kim (23)

‘Donker, wit, man, vrouw, het maakt me niet uit’

Kim voelde zich ‘een beetje stuurloos’ nadat er een einde was gekomen aan haar dienstverband bij Defensie en dus dacht ze: waarom niet, toen de uitnodiging voor de selectiedagen van Een Jaar Van Je Leven op de mat viel. “Ik heb al wat ervaring in de reality-wereld: ik deed ooit mee aan Temptation Island. Een Jaar Van Je Leven past beter bij me, denk ik. Ik ben vrijgezel, en het zou best kunnen dat ik ook nu op zoek ga naar de liefde. Oud, jong, vrouw, man, donker, wit; dat maakt me helemaal niet uit. Ik val op iemands energie. Wat ik van Temptation Island geleerd heb, is dat er snel een intieme band kan ontstaan als je 24/7 op elkaars lip zit. Ik sluit niks uit. Ook seks niet. Ik ben daar niet zo preuts in, maar ik heb me wel voorgenomen om te proberen om géén seks te hebben. Ik denk dat ik daar op zich wel sterk genoeg voor ben. Ik twijfel alleen nog of ik ook mijn vibrator thuis moet laten.”

Een Jaar van je Leven

Naast (blijkbaar) seksuele spanning, kunnen we in Een Jaar van je Leven vooral genieten van onderlinge irritaties en ongemak. De deelnemers kunnen voor onwijs veel geld luxeproducten kopen uit het prijzengeld, maar daar moet de meerderheid van de spelers het mee eens zijn!

Je ziet Een Jaar van je Leven elke dag op SBS6, vanaf 18:20 uur. Hier lees je nog veel meer over de omstandigheden waar de kandidaten zich in bevinden!

Dit verhaal verscheen eerder in Veronica Superguide. Nooit meer iets missen? Sluit dan snel een voordelig abonnement af!

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder