Van boyband naar bioscoop: de 5 beste rollen van Justin Timberlake

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Van boyband naar bioscoop: de 5 beste rollen van Justin Timberlake

Van boyband naar bioscoop: de 5 beste rollen van Justin Timberlake

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Gisteren vierde Justin Timberlake zijn 38e verjaardag. Deze films bewijzen dat de popster niet alleen een swingende zanger is, maar ook een geweldige acteur!

5. Popstar: Never Stop Stopping (2016)

In de komedie Popstar: Never Stop Stopping volgen we de carrière van Conner Friel (Andy Samberg). Hij was ooit lid van een succesvolle boyband, maar probeert het nu op eigen kracht te redden. Klinkt bekend? Justin Timberlake heeft een hilarisch gastrolletje als cateraar van de band met meer muzikaal talent dan zijn opdrachtgevers.

4. Friends with Benefits (2011)

Dylan en Jamie kennen elkaar kennen via hun werk, maar ze worden al snel de beste maatjes. Zoals de titel al weggeeft, blijft het echter niet alleen bij vriendschap. Friends with Benefits is niet de origineelste romcom die ooit is uitgebracht, maar de chemie tussen Justin Timberlake en Mila Kunis spat van het scherm!

3. Inside Llewyn Davis (2013)

Justin Timberlake is een van zijn de succesvolste zangers van zijn generatie. Geen wonder dat hij zich helemaal thuis voelt in Inside Llewyn Davis. In dit muzikale drama van de gebroeders Coen (Fargo) volgen we een week lang het leven van een folkzanger (Oscar Isaac) die wel talent, maar geen succes heeft. Hij wordt onder de hoede genomen van Jim, gespeeld door… je raadt het al! Toch was het niet deze muziekfilm die Timberlake een Oscarnominatie opleverde.

2. The Social Network (2010)

Dat Justin Timberlake meer was dan de zoveelste popster die ook zo nodig moest acteren, bewees hij wel met The Social Network. Deze met Oscars overladen film van regisseur David Fincher (Se7en) vertelt het verhaal van de turbulente opkomst van Facebook. Timberlake maakt indruk als Sean Parker, een jonge internetmiljardair die een grote rol heeft gespeeld in het succes van het sociale netwerk.

1. Wonder Wheel (2017)

In Wonder Wheel speelt Kate Winslet een getrouwde serveerster, die als een blok valt voor een jonge strandwacht (Justin Timberlake). Maar deze lijkt meer oog te hebben voor haar stiefdochter. Niet de beste film van Woody Allen, maar het New York van de jaren 50 is prachtig in beeld gebracht en deze romantische misdaadkomedie is gezegend met een prima cast. Daarbij steelt Timberland de show als poëtische beach boy!

Lees verder