Jurassic Park-ster Sam Neill ernstig ziek: ‘Maak het goed’

Sam Neill, de acteur die het bekendst is als Alan Grant in de Jurassic Park-films, maakte deze week bekend dat hij een agressieve vorm van kanker heeft. De acteur is blij met alle steunbetuigingen, maar óók geschrokken: “Het gaat goed met me.”

Sam Neill

Tijdens de promotietournee voor Jurassic World: Dominion merkte de acteur dat zijn lymfeklieren nogal opgezwollen waren. Een bezoek aan de dokter leverde Sam slecht nieuws op: de acteur leed aan een zeldzame, agressieve vorm van witte-bloedcelkanker. De acteur vertelt er over in zijn nieuwe autobiografie, die hij juist schreef om tijdens de behandeling iets om handen te hebben.

Sam buiten levensgevaar 

De acteur zegt het een beetje jammer te vinden dat de nadruk op zijn ziekte ligt: “Ik kon ineens niet meer werken, en daarom ben ik maar een boek gaan schrijven. Het is een beetje vermoeiend dat iedereen het alleen maar over mijn ziekte heeft, want het gaat goed met me. Ik ben al acht maanden in remissie en binnenkort begin ik weer met het werken aan een nieuwe film.”

Sam Neills bekendste rol is die van Alan Grant in de Jurassic Park/World-films, maar de acteur stal ook de show in o.a. The Piano, Event Horizon en de misdaadserie Peaky Blinders.