John Williams schrikt in HMMIK: ‘ik wil hier weg’

In Help Mijn Man Is Klusser is de frictie tussen de koppels vaak gevaarlijker dan hun gammele huis, maar dat geldt niet voor Jacqueline en Robbert. In de bovenverdieping van hun verwoeste kluswoning trof John Williams losse muren, vloeren met gaten en open leidingen. “Het is hier voor niemand veilig."

Help Mijn Man Is Klusser
© RTL

Twee jaar geleden kochten het stel een klushuis. Het idee was dat ze in 2021 klaar zouden zijn, maar zoals vaker in HMMI bleek het stel behendiger in slopen dan in bouwen. Nadat ze de bovenverdieping tot moes hadden geslagen, kwam het klusproject volledig stil te liggen. Er was een lekkage, Robberts moeder werd ziek en Robbert raakte zelf overspannen.

'Ik wil hier weg!'

Hierdoor is hun bovenverdieping nu al meer dan een jaar volledig onbewoonbaar. Wanneer John een kijkje neemt, schrikt hij zich rot. “Het is hier voor niemand veilig, ik wil hier weg”. De bovenverdieping is zo onveilig dat de kleinkinderen niet langs kunnen komen en douchen alleen voor waaghalzen is weggelegd.

Latrelatie

Het stel slaapt, sport, werkt en ontspant in de woonkamer. Jacqueline houdt het niet meer vol, als er niet snel iets verandert, zal ze vertrekken. “Dan maar een latrelatie. Als iemand een jaar ziek is, dat klinkt misschien bitcherig, maar dan raakt het begrip op.”

Een klusvrouw!

Toen Robbert door had dat hij John Williams op zijn dak kreeg, was hij alles behalve blij. "Ik wil dit echt niet." Toch besluit het stel ervoor te gaan. Vooral Jacqueline steekt de handen flink uit de mouwen, en dat is opvallend gezien de meeste HMMIK-vrouwen een soort passieve cheerleaderhouding aannemen. "Ik ben in mijn element”, kirt ze wanneer ze de met ‘haar goede vriend de sloophamer’ in de weer is. Ook John is er blij mee. “Eindelijk een klusvrouw".

Dangerzone

“Eindelijk een vrouw die gaat helpen", ook de kijkers thuis kunnen Jacqueline's klusmentaliteit wel waarderen. Het koppel valt sowieso in de smaak. "Wat een heerlijk, liefdevolle en leuk stel." Zoals altijd in Help Mijn Man is Klusser slaagt John erin om de dangerzone om te toveren tot een woonparadijs. Tot groot geluk van het koppel, die het natuurlijk 'niet kan geloven'.

Niets missen? Check hier onze Help Mijn Man Is Klusser-overzichtspagina.

Help Mijn Man Is Klusser is iedere maandag om 20.30 uur te zien op RTL 4.