HMMIK-kijkers maken zich zorgen om ‘trillende klusser’ Jos

Vanavond in Help Mijn Man is Klusser schakelde de Limburgse Lia de hulp in van John Williams. Haar partner Jos klust al 29 jaar onafgebroken fanatiek door. So far so good denk je, maar het probleem is dat Jos nooit, maar dan ook nooit, iets afmaakt. Toch hebben de kijkers een zwak voor hem.

Help Mijn Man Is Klusser
© RTL

Waar vorige week een eindeloze ingelaste kluspauze het probleem was, lijkt er deze week iets tegenovergestelds aan de hand. Jos kan maar niet ophouden met klussen. Het resultaat is dat hun huis eruitziet als een set van The Walking Dead. Zijn partner Lia slaapt al een jaar op de bank en is ten einde raad.

Steeds erger

Toen ze acht jaar geleden bij hem introk, zei hij midden in een verbouwing te zitten die hij beloofde snel af te zullen maken. Dat bleek niet helemaal waar te zijn, Jos bleef acht jaar lang vrolijk doorslopen, maar maakte niets af. “Hij begint er wel aan, maar naar mijn gevoel is het alsof het niet opschiet. Het lijkt alsof het steeds erger wordt”, aldus Lia.  

Lieve, dankbare man

A recipe for an online disaster, zou je denken, maar wie een blik op twitter werpt, ziet dat, tegen de verwachting in, Jos niet geroast, maar geliefd wordt. Opvallend, want doorgaans hebben HMMIK-kijkers bijzonder weinig sympathie voor de falende klussers. Kijkers vinden hem ‘een schatje’. “Jos heeft zo'n lieve uitstraling, ik kan er nu al niet meer boos op worden”, aldus een kijker. Een ander vindt hem ‘een lieve, dankbare man’.

Erfelijke aandoening

Toch zijn er ook zorgen. Jos lijdt aan tremor, een erfelijke aandoening waarbij lichaamsdelen zonder aantoonbare oorzaak trillen. Kijkers krijgen dan ook het idee dat Jos méér nodig heeft dan een tijdelijk klusteam. "Deze mensen hebben andere hulp nodig", aldus een kijker. Een kijker suggereert zelfs ‘een alzheimertest’. Wat er precies speelt weten we niet, maar gelukkig voor Jos en Lia, kwam het met hun huis helemaal goed. 

Help Mijn Man Is Klusser is iedere maandag om 20:30 te zien op RTL 4.