Jandino Asporaat bij het Voetballer van het jaar Gala

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Jandino Asporaat bij het Voetballer van het jaar Gala

Johan Derksen reageert op Jandino-rel: ‘hij moet professionele hulp zoeken’

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Cabaretier en tv-persoonlijkheid Jandino Asporaat kreeg tal van haatreacties na zijn volgens velen enorm gefaalde grappen bij het Voetballer van het Jaar Gala. Een van zijn 'slachtoffers', Johan Derksen, reageert nu op alle ophef. 

Vooral "Je moeder!"-grappen over Derksen, die op jonge leeftijd zijn moeder verloor, vielen bij vele twitteraars totaal niet goed. Derksens dochter Marieke herinnerde Jandino er zelfs aan dat ze ook op jonge leeftijd haar eigen moeder, Derksens vrouw, verloor, maar die tweet heeft ze ook al weer verwijderd. Alle ophef gaat zelfs een stap verder: Jandino krijgt doodsbedreigingen, zo onthult hij op instagram. 

Johan Derksen reageert

Wat vindt Johan - zelf ook niet vies van harde uithalen en grappen - er nu eigenlijk zelf van? Hij had er helemaal niets van meegekregen, zo gaf hij gisteren toe in de radio-variant van Veronica Inside. Collega Wilfred Genee laat hem alsnog de grappen horen. Derksen: "Ik kan er niet om lachen, ik voel me ook niet gekwetst of zo, wat een onzin. Ik kan die jongen alleen aanraden professionele hulp te zoeken."

"Lachend leeghoofd"

Waarom zou hij professionele hulp moeten zoeken? "Hij lacht namelijk altijd vooral om zijn eigen grappen die nooit leuk zijn." Wie daar in ieder geval over kan meepraten? Een zaal in New York, die wegliep toen Jandino er kwam optreden voor zijn SBS6-show Dino & Friends in New York. Derksen noemt Jandino ook nog een "lachend leeghoofd". 

Ophef

"Het is natuurlijk een b-artiest die niets te doen had en Talpa wil weer wat bijzonders", gaat de analyticus verder. "Er is iemand bij Talpa die absoluut geen verstand van televisie heeft en die zegt: ’Jandino moet dat doen’." Derksen vond dat de cabaretier totaal niet paste bij Hélène Hendriks, die het gala mede presenteerde. "En die jongen schreeuwt ook altijd zo, dat vind ik ook stuitend." Zo zag Dino's opening van het Voetballer van het Jaar Gala eruit:

Lees verder