Johan Derksen haalt uit naar Ruud de Wild: ‘Schandalig!’

De realitysoap Ruud & Olcay wordt niet zo goed bekeken, maar is wél spraakmakend. Ruud de Wild en Olcay Gulsen reisden in het programma naar Turkije om de nasleep van verwoestende aardbevingen te bekijken, maar dit kwam ze op veel kritiek te staan. In Vandaag Inside werd er flink uitgehaald naar het duo: “Over de rug van deze ellende eventjes betrokkenheid tonen, kom op zeg!”

Johan Derksen fileert Ruud de Wild en Olcay Gulsen
© SBS6

Özcan Akyol was de tafelgast bij Vandaag Inside, en hij vertelde over opnames die hij recent in het land maakte. Al snel ging het over de verwoestende aardbevingen die het land recent troffen, én het bezoekje dat DJ Ruud de Wild en Olcay Gulsen aan het rampgebied brachten. De trip was deze week te zien in Ruud & Olcay, maar dat is behoorlijk relatief: er keken nog geen 300.000 mensen naar. 

Misselijk!

Johan Derksen kon zijn walging amper in toom houden: “Wat een slechte acteurs zijn dat, hè? Het is toch schandalig dat je daarheen vliegt, en dan voor dit soort plaatjes daar gaat staan treuren, en dan weer terug voor een of andere kutsoap? Even over de rug van deze ellende voor de bühne even betrokkenheid tonen; kom op, zeg! Misselijk! En de mensen zien dat, dat zie je ook terug in de kijkcijfers.” Wilfred Genee vertelde nog wel dat Ruud en Olcay 50.000 euro inzamelden voor het goede doel, maar zette er ook vraagtekens bij dat de beelden dan gebruikt werden in een docusoap.

Dat moet je niet willen

Volgens René van der Gijp was de actie ook een beetje misplaatst. “Laat dat toch gewoon aan Artsen Zonder Grenzen over. Die zijn daarin gespecialiseerd; die hebben tenten en spullen, die zijn daarvoor.” Volgens Derksen maakten Olcay en Ruud zichzelf nogal belachelijk met de trip. “Die mensen die daar levens aan het redden zijn, die hebben dan twee van die wijsneuzen die voor het plaatje rondlopen, die lopen alleen in de weg… Dat moet je niet willen! Maar ja, die hele soap die ze hebben moet je niet willen.”

Voorlopig levert Ruud & Olcay de hoofdrolspelers vooral gezeik op. De kijkcijfers zijn erg slecht en er is kritiek op het liefdadigheidswerk dat het stel (voor de camera) doet. Daarnaast is het afwachten of het ooit nog goedkomt tussen Ruud en Gerard Joling: een valse opmerking van Gerard trof Ruud behoorlijk onder de gordel!

Je ziet Vandaag Inside elke werkdag op SBS 6, rond 21.30 uur.