'Zeer onfrisse' Ruud de Wild haalt uit naar Gerard Joling: 'Wat een leugenaar!'

Toen Gerard Joling weer eens bij Eva Jinek aan tafel zat om over het Songfestival te praten, maakte hij van de gelegenheid gebruik om de realityshow van Ruud de Wild en Olcay Gulsen met de grond gelijk te maken. En dat vindt Ruud op z'n zachtst gezegd niet zo aardig en dus sloeg hij terug in z'n radioprogramma.

Ruud de Wild
© Brunopress

De nieuwe realityshow van Ruud de Wild en z'n liefje Olcay Gulsen is niet heel erg lekker ontvangen. Er kijkt geen hond en de recensies waren nou ook niet zo positief dat een Nipkowschijf direct in het verschiet ligt. En dat is allemaal al erg genoeg. Maar Gerard Joling, die wel van een pittige uitspraak houdt, deed daar nog even een lekker schepje bovenop aan tafel bij Jinek.

Onfris

Gerard wond er geen doekjes om toen hij gevraagd werd naar z'n mening over Ruud & Olcay, de realityserie bij PowNed. "Ik vind hem zeer onfris om naar te kijken. Ik heb ook nog nooit zoiets slechts gezien als het gaat om een reallifesoap.” En Ruud kan er niet bepaald om lachen.

Knuffelen

Ruud had het fragment zelf niet gezien, maar werd er door zijn sidekick Gijs op gewezen in z'n radioprogramma De Wild In De Middag. Vervolgens speelde hij ook een stukje ervan af. Maar Gijs merkt ook dat Gerard vlak daarvoor nog te gast was geweest bij de radioshow. En dat niet alleen, hij gaf de volgens hem onfrisse Ruud zelfs nog een knuffel. Ook zei Gerard dat Ruud er zo goed uitzag.

Verjaardagsgast

Het wordt nog vreemder. Ruud: “En wat ik helemaal niet snap: ik keek het nog even voor de zekerheid na, maar ik ben uitgenodigd voor zijn verjaardag, tot drie keer aan toe. Geen grap, ik laat het zien. Ik snap er helemaal niks van.” Zijn andere sidekick Bettina vermoedt dat Gerard die uitspraken doet voor effectbejag op tv.

Leugenaar

Ruud lijkt echt beduusd door het voorval. Gerard was inderdaad twee weken eerder in de studio om z'n nieuwe plaat te promoten. Ruud: “Hij kwam hier ook om zijn plaat te…” Bettina: “Ja, hij kwam nog terug om hem echt langs te brengen, zei hij toen.” Ruud: “O, dan kan ik hem tegen die tijd wel gaan draaien. Wát een leugenaar! Wat een fantast!”

Het fragment uit de radioshow van Ruud (de tekst gaat daaronder verder):

Rotgeschrokken

Even lijkt het alsof Ruud klaar is met het onderwerp, maar dan: “Je hebt me echt overdonderd. Ik ben me serieus rotgeschrokken over Gerard Joling. Dat meen ik echt serieus. Ik ben niet de beste vriend van hem, maar als je twee keer wordt uitgenodigd voor zijn verjaardag en hij staat hier doodleuk in de studio om zijn plaat te komen pluggen, zoals dat heet in Hilversum…”

Slang

Gijs merkt op dat hij niet alleen z'n plaat kwam pluggen, maar dat hij ook echt aan het bonden was met Ruud. Ruud: “Ja, van: ‘Je ziet er zo goed uit. Sinds Olcay ben je zo knap en fris.’” Bettina: “Het is óngelooflijk.” Toch bestaat er een kans dat Ruud wel gewoon naar Geers verjaardag gaat. Want uiteindelijk spreekt hij toch z'n liefde uit. “We houden overigens wel van Gerard Joling, ondanks dat het zo’n slang is.”