Johan Derksen denkt aan fraude bij Televizier-Ring

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Johan Derksen denkt aan fraude bij Televizier-Ring
Even Tot HierVI

Johan Derksen denkt aan fraude na ring voor Even tot hier

|
|

Laatste update:

Oh Johan! Nu dat De Bevers niet heeft gewonnen, moet er wel sprake zijn van fraude. Dat zei hij vanavond in Vandaag Inside. "Dan heeft de organisatie het aan die twee jongens (Jeroen Woe en Niels van der Laan) gegeven", zei hij na de winst.

Stemfraude

Het was bekend dat Johan Derksen niet zou stemmen op het programma van zijn vriend John de Bever voor de Gouden Televizier-Ring 2022. Hoewel Johan fan is van John, die hij graag bespot, vond hij het programma slechts een soap en niet waardig om de Ring te winnen. Nee, Even tot hier moest winnen, zei hij laatst nog. Waarom dan toch roepen dat er sprake was van fraude? Nou ja, laten we zeggen dat hij niet zo fan is van het gala. Of zoals hij vanavond zei: "Het is een seniele verkleedpartij van gekken die zichzelf overschatten!"

Net als Omtzigt

"Als de stemmen geteld waren, net als met Omtzigt bij het CDA, hadden De Bevers gewonnen." Volgens Johan kan het niet dat een programma als Even tot hier zo'n Ring wint en dat komt door de achterban. Johan denkt namelijk niet dat het satirische programma "het publiek of doelgroep heeft die nerveus gaat zitten stemmen". Toch roept de alwetende analist niet op tot een uitgebreid onderzoek. "Nee hoor. John moet blij zijn dat hij bij de eerste drie is, en ik heb hier heel erg vrede mee want het was wel het leukste programma."

Zelf hebben ze wel eerlijk gewonnen met het oude VI in 2011, denkt Johan. "Ze hadden allemaal een bloedhekel aan ons, en ze hebben toch die prijs aan ons gegeven. Dus dat zou best eerlijk zijn gegaan."

Vandaag Inside wordt op werkdagen uitgezonden rond 21:30 uur op SBS 6.

ANP/Veronica Superguide

Lees verder