Op1 met Jochem Myjer en Yolanthe Cabau

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Op1 met Jochem Myjer en Yolanthe Cabau

Jochem Myjer botst met Yolanthe in Op1

|
|

Laatste update:

Yolanthe Cabau zat bij Op1 om te vertellen over haar nieuwe film Liefde Zonder Grenzen, maar botste met Jochem Myjer. De normaal zo meegaande cabaretier ging héél slecht op de ‘bucketlist’ uit de romantische comedy.

In Liefde Zonder Grenzen speelt Yolanthe een vrouw die baarmoederhalskanker heeft, maar dit nog even geheim probeert te houden. Ze wil een hele ‘bucketlist’ af werken vóór ze behandeld wordt of komt te overlijden. Racen, naar Las Vegas: het kan niet gek genoeg. Het is voorlopig trouwens even de laatste romcom met een rol voor Jim Bakkum!

Jochem Myjer hoorde het verhaal over Liefde Zonder Grenzen aan, maar was het toch niet helemaal eens met de strekking van de film. Myjer leed enkele jaren geleden aan een ruggenmergtumor, waardoor hij erg ziek werd en lang moest revalideren.

“Het is een mooi theatraal gegeven en het zal absoluut een leuke film zijn, maar als je hoort dat je doodgaat dan denk je niet: Shit, ik had nog willen bungeejumpen boven een vulkaan. Dan denk je: Waarom heb ik zo hard gewerkt? Had ik maar meer tijd aan mijn gezin besteed en waarom heb ik die ene vriend, die altijd een klootzak is, zo lang te vriend gehouden? Je denkt echt niet: ik wil naar Las Vegas of waterskieën.”

Jochem Myjer botst met Yolanthe in Op1

Jochem Myjer versus Liefde zonder Grenzen

Yolanthe nam het op voor de film en vond dat dat per persoon verschilde. Myjer vond dat ‘bucketlists’ nogal vaak te maken met adrenaline en je nooit eens een leuk hondje zag op Instagram met onder het kopje ‘bucketlist’. “Nou, op het lijstje in de film staat ook werken met dieren!”, meldde Yolanthe.

Jochem Myjer botst met Yolanthe in Op1

De actrice besefte zich door de opnames van de film dat ze zelf meer moet doen om haar dromen te verwezenlijken vóór het te laat is. “Ik wil nog orca’s zien zwemmen in de natuur.” Myjer was het daarmee wel eens, maar vond de koppeling met de ‘bucketlist’ niet helemaal passend. “Je moet gewoon meer gaan genieten van het hier en nu. Het is gewoon een gevoelig puntje.”

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Om de discussie af te ronden werd Mart Smeets gevraagd hoe zijn ‘bucketlist’ er uit zou zien. “Ik heb daar nog nooit over nagedacht. Maar nu je het vraagt: ik zou koken voor de hele familie, en heel lekker. En goede wijn, en dan ‘tot ziens’. Moet je het mooier maken?”

Je ziet Op1 elke werkdag rond 22:30 uur op NPO1. Liefde zonder Grenzen draait op dit moment in de bioscoop.

Lees verder