Joaquin Phoenix als Arthur Fleck in Joker (2019)

Veronica Superguide logo
Joaquin Phoenix als Arthur Fleck in Joker (2019)

Joaquin Phoenix verloor veel gewicht voor Joker: 'ik werd knettergek'

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

In Joker zie je hoe Joaquin Phoenix transformeert in de gevreesde Clown Prince of Crime en dat eiste nogal zijn tol op de acteur, die enorm veel kilo's verloor. Het ging zelfs even helemáál niet goed met zijn mentale gezondheid. 

Sterker nog: Joaquin werd knettergek! "You really start to go mad when you lose that much weight in that amount of time", zo geeft hij toen aan The Hollywood Reporter. Om Arthur Fleck (zo heet deze versie van Joker in de film) te spelen, ging er maar liefst 24 kilo af. "It turns out that affects your psychology". Christian Bale - expert met extreem gewichtsverlies - is vast érg onder de indruk van deze prestatie!

Joker is een "meesterwerk"

Filmcritici mochten dit spektakel al aanschouwen op het prestigieuze Venice Film Festival. Blijkbaar kwam Joaquins gekte goed van pas: zijn versie van Joker doet volgens deze reviewers zeker niet onder voor Heath Ledger en Jack Nicholson. Ze spreken vooral in extreem goede termen als ‘meesterwerk’, ‘angstaanjagend’, ‘Oscar-waardig’ en ‘gedurfd’. Check de reacties hier!

Arthur wie?

Joker hoort niet bij het al bestaande DC-filmuniversum met Justice LeagueAquaman en Wonder Woman. Nee, het is een stand-alone film die zich afspeelt in 1981. We volgen inhuur-clown Arthur Fleck, een psychisch onstabiele gast die eigenlijk stand-upcomedian wil zijn maar keihard faalt. Hij dwaalt steeds verder weg in zijn eigen tragiek en gekte. Zijn Joker-persona stort het toch al onstabiele Gotham City in volledige chaos.

Joker draait vanaf 3 oktober in de Nederlandse bioscopen. Bijrollen zijn er voor Robert DeNiro en Zazie Beetz (Deadpool 2).

Lees verder