Jinek-kijkers onder de indruk van Linda Hakeboom: 'Tranen van herkenning'

Linda Hakeboom schoof vanavond aan bij Jinek om te praten over de impact van borstkanker. Hoe pakt zij haar 'normale leven' weer op na een periode vol onrust, verdriet en onzekerheid? Linda staat er om bekend heel open te zijn over de akelige ziekte en dat zorgt voor bewondering bij kijkers: "Ontroerend en eerlijk verhaal."

Door Lise Knipping
Linda Hakeboom

In 2020 kreeg Linda de diagnose borstkanker en sindsdien heeft ze alles vastgelegd op camera. Het zijn confronterende beelden, maar ze kreeg enorm veel steun in de moeilijke periode van kijkers die misschien hetzelfde mee hadden gemaakt. Het leven na de diagnose is drastisch veranderd. "Ik heb nu niet meer zoveel energie, dus het is heel anders. (...) Ik wil heel graag door", vertelt ze aan tafel bij Jinek

'Ontroerend verhaal'

Linda heeft zich vooralsnog veel moeten aanpassen aan haar nieuwe levensstijl en wordt gedwongen om haar leven anders in te richten. Kijkers zijn enorm onder de indruk van deze realistische kijk op de periode ná kanker. Op Twitter regent het positieve reacties voor Linda: "Een ontroerend, eerlijk verhaal over hoe het leven van Linda Hakeboom nu is.. Ik vermoed dat heel veel mensen zich hierin herkennen, maar dit niet of amper kunnen delen." Jinek-kijkers zijn blij dat ze haar verhaal doet. Ook zorgt het voor sommige voor herkenning. "Wat ben je een mooi mens, ik heb tranen van herkenning. Zo word je in een achtbaan gezet en na je behandelingen daar ook weer uitgegooid", schrijft een kijker op Twitter. 

De tekst gaat verder onder de tweets

Het Perfecte Plaatje

Meedoen aan het fotografie-programma Het Perfecte Plaatje in 2022 was voor Linda heel erg bijzonder. Ze was enorm gelukkig dat ze voorzichtig wat dingen mocht gaan ondernemen en mooie uitdagingen aan mocht gaan. Dat harde werk loont, want de documentairemaakster was namelijk de winnaar van Het Perfecte Plaatje 2022!

Jinek is iedere werkdag rond 22.00 uur te zien op RTL 4.