Floor Jansen Henk Poort Beste Zangers

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Floor Jansen Henk Poort Beste Zangers

Jinek: Floor Jansen en Henk Poort over vriendschap na Beste Zangers

|
|

Laatste update:

Vanavond was de laatste aflevering van het huidige seizoen van Beste Zangers te zien, waarin Karsu de kijkers en mede-artiesten opnieuw omver blies. Twee jaar geleden waren het Floor Jansen en Henk Poort die enorme indruk maakten in het programma. Vanavond zaten de twee samen bij Jinek.

Vrienden voor het leven

Hun deelname was al in 2019, maar nog steeds hebben Floor en Henk goed contact met elkaar. De operazanger en metal-zangeres bleken een magisch duo te zijn en hun optreden, een uitvoering van Phantom of the Opera, werd wereldwijd meer dan 16 miljoen keer bekeken. Zo'n succes vraagt natuurlijk om een vervolg en die kwam er: tijdens de coronapandemie brachten Floor en Henk een cover van het nummer Dangerous Game uit.

Sporadisch

Bij Jinek vertelt Henk dat hij Floor vóór Beste Zangers helemaal niet kende. Ze zagen elkaar voor het eerst op Ibiza, waar het programma toen werd opgenomen. "En dan voel je dat daar iets gebeurt, dat gebeurt heel sporadisch." Floor daarentegen kende Henk al wel en was groot fan. Ook zij voelde gelijk dat er iets bijzonders was tussen de twee. "Dat kun je niet programmeren, dat kun je niet plannen. Ineens was daar iets."

Duitse Henk Poort

Floor gaat nu meedoen aan de Duitse versie van Beste Zangers. "Maar wat als je daar nu een andere Henk Poort tegenkomt?", vraagt Eva. "Dat kan niet, er is maar één echte Henk", stelt Floor haar gerust. Maar zo'n magische connectie als met Henk valt volgens Floor niet te plannen: "Ik hoop het wel. Ik vind het te gek en een eer dat ze me gevraagd hebben."

Maar eerst staan Henk en Floor nog samen in Carré op 10 en 11 november. Volgens Henk zijn er nog maar een paar kaarten beschikbaar, dus je weet wat je te doen staat!

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder