Eva Jinek

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Eva Jinek

Jinek behandelt Gordon: 'stop met promoten hondje'

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Eva Jinek had gisteren een item over lockdownpups in haar talkshow zitten. Ook ging het over broodfokkers die tijdens de coronacrisis veel meer (ongezonde) pups verkopen. Gordons hondje Toto kwam ook voorbij - er werd zelfs opgeroepen om het Franse bulldogje niet meer te promoten!

Karen Soeters van dierenwelzijnsorganisatie House of Animals zat samen met hondenliefhebbers Antoinnette Scheulderman en Fatima Moreira de Melo bij Eva aan tafel. Ze vertelden over de gevaren van broodfokkers en andere malafide hondenverkopers. Het is nodig, aangezien de vraag naar huisdieren alleen maar is toegenomen door de lockdowns. Gordons hondje Toto kwam ook voorbij in de discussie.

'Schattig pupje'

Het beestje heeft een Insta-pagina waar de beginnende influencer jaloers op is. Toto gaat richting de 80k volgers. "Er is veel discussie gaande op dit moment over de nieuwe hond van Gordon", begint Eva. "Hij heeft een heel schattig pupje genomen en die laat hij zien op zijn Instagram-pagina. Dat begrijp ik ook: als je zoiets schattigs hebt, dan wil je dat delen met de wereld. Waarom valt iedereen over hem heen?" Volgens Karen komt dat door de problemen die veel voorkomen bij dit ras. 

'Gigantische gezondheidsproblemen'

"Nou, mensen vallen over hem heen omdat hij een hond heeft aangeschaft; ik weet niet waar die vandaan komt en ik zie dat hij er heel gelukkig mee is, dus ik vind het eerlijk gezegd ook best wel sneu voor hem, maar hij heeft een hond aangeschaft met een hele platte snuit", legt Karen uit. "Die worden gefokt dat die snuit maar platter en platter wordt. Het probleem is dat die honden heel vaak geen adem kunnen halen. Ze hebben zulke gigantische gezondheidsproblemen."

De nieuwe Harry Potter-serie!

'Stop met promoten'

"Je wil zo’n hondje niet promoten", roept Karen op. "Ik denk dat hij dat niet weet en geen idee heeft. Dat zag je ook aan de emotionele reactie die hij plaatste." Ze zou het fantastisch vinden als hij het verhaal achter Toto zou vertellen. En ook: "Ik denk dat hij tot inzicht zou komen als iemand hem rustig zou kunnen uitleggen van: joh, het is geen aanval op jou als persoon, maar probeer te begrijpen wat er aan de hand is met dit ras."

Reactie Gordon

Gordon kreeg al eerder forse kritiek op zijn bulletje en was zelfs van plan een advocaat in te schakelen, onder meer vanwege pittige uitspraken van zijn ultieme frenemy Gerard Joling. 'Goor' legde eerder al uit dat zijn Toto gezond is en dat hij 'm echt niet zomaar bij de eerste de beste fokker ging ophalen.

Een fragment uit de Jinek-show van gisteren:

Jinek is elke werkdag rond 22:00 uur te zien op RTL 4.

Lees verder