Jeroen van Koningsbrugge op het Gouden Televizier-Ring Gala van 2017

Veronica Superguide logo
Jeroen van Koningsbrugge op het Gouden Televizier-Ring Gala van 2017

'Complotgekkie' Jeroen van Koningsbrugge zegt dat 9/11-interview stunt was

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Alleskunner Jeroen van Koningsbrugge kreeg afgelopen maandag een Shownieuws-camera onder zijn snufferd. Die roddeljagers wilden natuurlijk nog even weten hoe het nu écht zit met dat bizarre 'complotgekkie'-interview dat Jeroen een paar maanden geleden gaf en daar antwoordt hij nu eindelijk op. 

Even een reminder nodig? Jeroen stelde dat 9/11 in scène is gezet door de Amerikanen, beweerde dat zijn dochtertje zelf genas van een blaasontsteking door haar in 'n theeblad-bad te zetten, zei dat 'ie zijn huis vulde met gevriesdroogd eten voor het geval dat de apocalyps opeens uitbreekt én onthulde dat hij maar liefst zes mensen redde van de verdrinkingsdood. Je kunt het interview hier teruglezen

'Complotgekkie' Jeroen van Koningsbrugge zegt dat 9/11-interview stunt was

Interview was een stunt

Een Shownieuws-verslaggever confronteerde Jeroen met deze uitspraken. Hier had hij allesbehalve zin in. "Het was geen stunt?", vraagt de interviewer. Jeroen: "Ja, natuurlijk. Maar dat is nu zo uit de hand gelopen. Laten we het daar niet over hebben." Overigens gaf hij eerder in RTL-show Beste Kijkers al aan dat het bewuste Volkskrant-gesprek - naar eigen zeggen - volledig uit de context was gerukt.

Jeroen van Koningsbrugge een complotgekkie?

Deze beweringen vielen bij héél veel mensen totaal verkeerd. Velen waren nogal teleurgesteld dat Van Koningsbrugge - die overigens weer terugkeert met zijn politieserie Smeris - een 'complotgekkie' bleek. "Als het dan een stunt was, waarom heeft hij dan niet eerder gezegd dat het een stunt was?", vraagt Céline Huijsmans zich af in Shownieuws. Koos van Plateringen weet het ook niet: "Geen idee". 

Lees verder