Louis van Gaal

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Louis van Gaal
BN'ers

Jeroen Stekelenburg over voetballers interviewen: ‘Het is nooit goed’

|
|

Laatste update:

Jeroen Stekelenburg is trouwe volger van het Nederlands elftal. Veronica Superguide sprak de verslaggever van NOS Sport onder andere over Louis van Gaal en over kritisch zijn als journalist.

Verrast door emoties van Louis van Gaal 

Na het kijken van de documentaire Louis werd er veel duidelijk voor Jeroen. “Toen ik hem in november sprak, vlak voor de beslissende interland tegen Noorwegen, was ik wel een beetje verrast dat hij in tranen uitbrak. Op dat moment had hij een barstje in het bot van zijn heup en zat hij in een rolstoel. Pas later besef je wat er nog meer speelde.”

De menselijke kant

Hij heeft Louis van Gaal dus op zijn kwetsbaarste manier meegemaakt. De manier waarop Jeroen zijn interviews doet heeft daar zeker aan meegeholpen. We zien de menselijke kant terug in zijn werk volgens de verslaggever. “Ik ben er niet om iemand af te fikken ter meerdere eer en glorie van mezelf, al wil dat niet zeggen dat ik wegloop voor een kritische vraag.  

Te begripvol

De journalist kreeg toch commentaar van Rafael van der Vaart. Hij zou te begripvol zijn richting Virgil van Dijk na de wedstrijd tussen Letland en Nederland. “Misschien had het iets kritischer gekund. Al kreeg ik na de laatste oefenperiode juist de kritiek dat ik té kritisch was geweest tegen Virgil van Dijk. Tja. Dat zijn interviews waar vaak zo’n twee miljoen mensen naar kijken. Het is nooit goed.”

Het hele interview met Jeroen Stekelenburg lees je in de nieuwe editie van Veronica Superguide, die nu in de winkels ligt!

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder