Jeremy Clarkson krijgt ook kritiek van James May voor Meghan-column: ‘te griezelig’

The Grand Tour-presentator Jeremy Clarkson krijgt zware kritiek door een column waarin hij de vertrokken royal Meghan door het slijk haalt. Zelfs z’n vaste collega James May vond het te ver gaan, geeft hij nu toe.

Jeremy Clarkson Meghan Markle

James May noemt de column die zijn Grand Tour-collega Jeremy Clarkson schreef over Meghan, "een beetje te griezelig". De column van Jeremy werd in december gepubliceerd in The Sun en veroorzaakte een hoop ophef. 

Naakt door de straten

In het stuk schreef Clarkson dat hij Meghan met elke vezel in zijn lijf haat en dat ze naakt door de straten zou moeten lopen terwijl ze wordt bekogeld met uitwerpselen. De tv-maker schreef ook dat alle mensen van zijn leeftijd zo over haar zouden denken.

‘Haters hun zegje laten doen’

"Ik zou graag officieel willen zeggen dat ik niet zo denk, en ik ben maar een paar jaar jonger dan hij", aldus James in een interview met Today op BBC Radio 4. "Het klinkt allemaal een beetje te griezelig. Maar ik ben ook een voorstander van het vrije woord en haters hun zegje laten doen zodat we zien hoe ze denken."

Door het stof

Jeremy Clarkson ging na de kritiek die hij op zijn column kreeg openlijk door het stof en bood Harry en Meghan zijn excuses aan. Ook die excuses vielen echter verkeerd, omdat die enkel aan Harry gericht waren.

Einde van The Grand Tour?

James May en Jeremy Clarkson maken samen het programma The Grand Tour, een opvolger van hun grote successhow Top Gear. Op de vraag of hij denkt dat The Grand Tour bedreigd wordt door de uitspraken van Jeremy zei James van niet. Eerder waren er geruchten uit betrouwbare bron dat Amazon wilde stoppen met de programma's van Jeremy Clarkson.

The Grand Tour kijk je op Prime Video.

Bron: ANP / Veronica Superguide