Jan Smit als coach in The Voice of Holland

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Jan Smit als coach in The Voice of Holland

Coach af! Jan Smit na één seizoen weg bij TVOH

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Jan Smit stopt als coach bij The Voice of Holland! Na een retedruk jaar kiest Smit weer even voor zijn eigen projecten én vrije tijd.

Op Instagram zegt de zanger/presentator dat hij het komend jaar te druk heeft met zijn 25-jarig jubileum als artiest. Hij wil zich bezig houden met zijn eigen muziek en op vrijdagavond gewoon weer lekker naar het voetbalstadion van FC Volendam.

Jan Smit quit!

Smit had vorig jaar last van een burnout waardoor hij ook vrienden als Kees Tol van zich afstootte. Na het drukke jaar met The Voice of Holland en de presentatie van het Eurovisie Songfestival lijkt hij nu weer even voor zichzelf te kiezen.

De The Voice of Holland-carrière van Jan Smit duurde maar één seizoen. Smit verving in het afgelopen seizoen de mateloos impopulaire Lil’ Kleine maar was zélf ook niet zo’n populaire coach. Hij botste regelmatig met Anouk en kijkers vonden zijn commentaar vaak een beetje nietszeggend.

Hoe nu verder met The Voice of Holland?

Eerder vertelde Jan Smit in Hoge Bomen dat hij waarschijnlijk wél weer plaats zou nemen in de draaiende stoel, maar hij heeft nu toch anders besloten. Volgens RTL blijft de zanger in de toekomst méér dan welkom om weer plaats te nemen in de jury van de talentenjacht.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Een vervanger voor Jan Smit is nog niet bekendgemaakt. Sowieso lijkt de populaire muziekshow een béétje op zijn retour: presentator Martijn Krabbé noemde The Voice of Holland recent nog “een zorgenkindje”.

Lees verder