Jan Roos en Dennis Schouten

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Jan Roos en Dennis Schouten
BN'ersNPO

Jan Roos en Dennis Schouten willen eigen publieke omroep

|
|

Laatste update:

Na Omroep ZWART en Ongehoord Nederland mag de NPO zich misschien wel opmaken voor nóg een (aspirant) speler die het publieke bestel wil bestormen: de Nihilistische Omroep van Roddelpraat-sterren Jan Roos en Dennis Schouten.

Rechtbankabonnementhouders Dennis Schouten en Jan Roos zijn naar eigen zeggen bezig om een beleidsplan op te zetten, zo kondigden de twee aan in de nieuwe Roddelpraat-aflevering van woensdag.

Een omroep voor 'mensen die eigenlijk werkelijk nergens om geven'

"Roddelpraat gaat zich aanmelden als aspirant-omroep om de heleboel daar op te kleuren", riep Jan. En eh... de 'Roddelpraat-omroep' heeft een... bijzondere signatuur. "Als je een omroep wilt beginnen, moet je komen met een groep die nog niet bediend wordt. (...) Wij hebben onderzoek gedaan naar onze achterban: het wordt de Nihilistische Omroep, een omroep voor nihilisten. Wat zijn dat? Mensen die eigenlijk werkelijk nergens om geven. Dus die zijn niet politiek geëngageerd, het interesseert ze gewoon geen ene moer en dat hele gezeur over de maatschappij maakt ze ook niet uit."

Duurt nog wel even

Dennis waarschuwt hun kijkers dat het nog wel een tijdje gaat duren voordat de plannen echt in werking treden. "Het duurt nog wel twee jaar voor we ons kunnen aanmelden", verwacht hij. "Je moet een heel boekwerk schrijven, allemaal bullshit", vindt hij.

Ongehoord Nederland

De NPO heeft vorig jaar net twee nieuwe omroepen toegelaten. Ongehoord Nederland (ON) en Omroep ZWART zijn inmiddels begonnen met hun uitzendingen. Over ON is inmiddels veel te doen. De NPO wil een sanctie opleggen aan de omroep, omdat ON volgens de ombudsman de journalistieke code van de NPO heeft geschonden. Gasten zouden er zonder weerwoord ongefundeerde uitspraken hebben gedaan en op deze manier nepnieuws hebben verspreid. Dit is in strijd met de afspraken die de NPO met de omroepen heeft gemaakt. Op grond van de Mediawet kan de Raad van Bestuur van de NPO als sanctie ten hoogste 15 procent van het voor een omroep vastgestelde budget inhouden.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Bron: ANP/Veronica Superguide

Lees verder