Jan Boskamp: 'Zes dagen op de intensive care gelegen'

De schrik zit er goed in bij Jan Boskamp. In Veronica Offside vertelt de voetbalanalist dat het een tijd hartstikke slecht ging: "Ik ging bijna naar de warme bakker."

Veronica Offside

Jan is een graag geziene gast bij alle voetbalprogramma's en steekt zijn liefde voor zijn club Feyenoord dan ook niet onder stoelen of banken. Hij was dan ook hartstikke gelukkig dat hij afgelopen zondag naar de Klassieker kon, want dat was eigenlijk niet vanzelfsprekend. 

'Bijna bij de warme bakker'

Na lange tijd sluit Jan weer aan bij Veronica Offside. Wilfred Genee vraagt hem hoe het gaat: "Je bent weer terug en daar zijn we heel erg blij mee. Het was een tijd helemaal mis begrijp ik." Jan knikt vervolgens instemmend. "Ja, het was heel slecht", antwoordt hij. "Ik was bijna bij de warme bakker." De rasechte Rotterdammer bezocht na lange tijd weer een wedstrijd van Feyenoord. "Wel met de dokters erbij en ze zeiden dat het prima was."

Pacemaker

Jan vertelt vervolgens dat hij zes dagen lang op de intensive care heeft gelegen. "Ik heb al twee keer een kijkoperatie gehad, toen hebben ze er stents ingezet. Maar het ging niet beter." De voetbalanalist is teruggegaan en vervolgens moest hij twaalf dagen lang blijven. "Toen hebben ze een pacemaker erin gezet", vertelt hij over de heftige periode. 

'Beter dan ooit tevoren'

Daar stopte het helaas niet voor Jan, want hij kreeg er ook nog het RS-virus bij. "En mijn longen zaten vol met water", legt hij uit. Inmiddels voelt hij zich 'beter dan ooit tevoren': "Het is niet te geloven. Ik zei altijd dat ik zo moe was. Dat is nu niet meer zo.

Veronica Offside is iedere werkdag om 20.30 uur te zien op Veronica.