Jamie Lee Curtis ontmoet een ‘oude vriend’ in deze shots uit Halloween 2018

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Jamie Lee Curtis ontmoet een ‘oude vriend’ in deze shots uit Halloween 2018

Jamie Lee Curtis ontmoet een ‘oude vriend’ in deze shots uit Halloween 2018

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

De originele Halloween (1978) is vaak gekopieerd, maar bijna nooit geëvenaard! Michael Myers, de slasher die het genre begon, keert binnenkort terug! Dit zijn de eerste beelden.

Naast Michael Myers (afgewisseld door James Jude Courtney en Nick Castle) keert ook Jamie Lee Curtis terug; de scream queen van het eerste uur! Haar personage, Laurie Strode, werd in Halloween: Resurrection (2002) nog aan het mes geregen, maar deze gebeurtenis wordt straal genegeerd. Naast Curtis verschijnt ook Judy Greer (Jurassic World, Planet Of The Apes, Ant-Man) in de Halloween-reboot. Ze speelt Karen Strode; Laurie’s dochter.

Even serieus nu

De regisseur van de eerste Halloween, John Carpenter, werkt mee als ‘creative consultant’ en executive producer. Zijn visie wordt - min of meer - leidend, voor regisseur David Gordon Green.

De nieuwe Halloween is gebaseerd op de eerste twee - volgens velen beste - films uit de serie. Carpenter shopt hier en daar wel uit de latere delen, maar verandert ten opzichte van Halloween II ook het een en ander. In de sequel blijkt Laurie Strode de zus van Myers te zijn, maar daar kreeg Carpenter later spijt van. Volgens de regisseur was Michael Myers juist zo eng omdat de reden achter zijn moordpartijen mysterieus bleef.

Er verschijnen momenteel erg veel reboots, maar dit is er eentje die aan te moedigen is. Het verhaal van de Halloween-serie werd steeds gekker, en Carpenter wil voorkomen dat Michael Myers een tweede Jason Voorhees wordt. De schurk uit Friday The 13th begon als een meedogenloze killer, en eindigde op... een ruimteschip, nadat hij een reisje maakte naar New York (soort van).

Halloween staat gepland voor een release in november.

Lees verder