• HLF8
  • VI
  • Ophef

Jack van Gelder vindt Marcel van Roosmalen een zeikerd eerste klas

Jack van Gelder en Marcel van Roosmalen

Columnist, schrijver en podcastmaker Marcel van Roosmalen heeft er weer een nieuwe vijand bij. Dit keer heeft zijn regelmatige mikpunt van spot Jack van Gelder zich uitgesproken bij HLF8 over Marcel. En ja, dat kan Marcel natuurlijk niet onbeantwoord laten.

Het is een beproefd model bij de talkshows van SBS: iemand commentaar laten geven op een bepaald persoon, om die laatste vervolgens daarmee te confronteren. Marcel van Roosmalen, die momenteel een dagelijkse column maakt voor De Oranjewinter, rijgt de beledigingen lekker aan elkaar in het programma. Zo waren Dick Advocaat, Joep Schreuder, Chris Woerts én Jack van Gelder al aan de beurt recent. En daar mocht Jack natuurlijk even op reageren van Hélène Hendriks bij HLF8. Net als Roxane Knetemann eerder.

Mislukte mensen die hunkeren naar Jack van Gelder

Marcel had het in zijn colum bij De Oranjewinter over het Huis van Oranje, het WK evenement in de Johan Cruijff Arena, waar mensen live naar de wedstrijden van Oranje kunnen kijken. Jack presenteert dat en Marcel vindt het niets. "Het is een beetje voor mislukte mensen die hunkeren naar het commentaar van Jack van Gelder." Marcel vindt dat Jack ooit het commentaar bij een wedstrijd tegen Argentinië had vernaggeld en nu we weer tegen ze spelen, kwam hij daar weer eens op terug. "Hij heeft met zijn on-Nederlandse geschreeuw een van de mooiste doelpunten ooit verpest”, zei Marcel in die column.

Jack kan goed tegen kritiek

Genoeg reden voor Jack om te reageren op Marcel, ook al kan hij naar eigen zeggen prima tegen kritiek. “Het lijkt me zo vervelend als je in het leven zit door alleen maar negatief en sarcastisch te zijn en cynisch te zijn. En als je daar je geld.. Het beetje geld dat hij verdient, wat hij daarmee ophaalt… Het is gewoon een zeikerd eerste klas, maar dat mag.” Jack haast zich om te melden dat heel veel mensen wel nog altijd genieten van z'n commentaar destijds.

Gestalkt

Jack zegt ook wel te begrijpen waar hij de toorn van Marcel aan verdiend heeft. “Het ergste vind ik dat hij me op een gegeven moment bijna gestalkt heeft toen hij in de VARA-gids een rubriek had. Of ik alsjeblieft met hem een interview wilde hebben. Ik zei: ‘Waarom?’ Hij zei: ‘Nou, het lijkt me zo interessant. Ik vind je zo’n leuke en interessante man, dus het lijkt me leuk." Daar had Jack alleen geen zin in. "Toen heb ik hem afgezegd en sinds die tijd ben ik de lul. Nou, prima.”

Iets rechtzetten

Op een reactie van Marcel hoefden we niet lang te wachten, dankzij z'n dagelijkse podcast Weer een dag met vriend Gijs Groenteman. Vooral het feit dat Jack zei dat Marcel altijd alleen maar negatief en cynisch was stak hem. Tijd om daar verandering in te brengen, als moest hij nog wel even af wat dingen rechtzetten. "Allereerst, ik heb nooit een rubriek in de VARA-gids gehad", aldus Marcel. "Ik heb 'm wel ooit één keer opgebeld voor een interview en dat wilde hij toen niet."

Satirische rant

Vervolgens gaat Marcel over op waar hij bekend om is: een heerlijke satirische rant. Over waarom Jack júist een geweldige kerel is. "Ik had 'm best willen stalken. Dat weet jij ook Gijs. Wij bewonderden Jack van Gelder toch ook. Het is toch ook een geweldige kerel hè." Gijs: "echt een bon vivant!" Marcel: "Maar ook een journalist met een hoofdletter J hè? Al die WK’s meegemaakt. Johan Cruijff teruggehaald naar Ajax. Hij is een eigen kledinglijn begonnen. Hij ziet er altijd zeer gesoigneerd uit. En hij rookt ook heerlijke sigaren hè?"

Spijt

Marcel heeft vooral spijt dat hij destijds niet gewoon de stoute schoenen heeft aangetrokken en 'm echt is gaan stalken. "Ik had 'm gewoon moeten bellen. Mijn naam is Marcel van Roosmalen en ik wil graag jou worden. Kan ik een opleiding krijgen? Een keertje meelopen? Kunnen we een keer Italiaans gaan eten?" Gijs: "Dan had je al die gefrustreerde stukjes niet over hem hoeven schrijven".

Jackland

De twee presentatoren van Media Inside gaan verder. Gijs: "Het is een multi-inzetbaar talent, Jack van Gelder. Je kunt alle kanten met ‘m op." Marcel wil nog meer. "Ik zou best graag willen dat Jack de dictator van ons land was. Jackland. Dat betekent gewoon overal horeca. Je kunt dag en nacht uit eten. En overal sigaren roken." Zo blijkt Marcel toch niet altijd negatief en cynisch te zijn.

HLF8 zie je dagelijks net na 19:30 uur op SBS6.