Will Smith in Independence Day

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Will Smith in Independence Day

Is er nog hoop voor Independence Day 3?

|
|

Laatste update:

De kans op een nieuwe Independence Day is volgens regisseur Roland Emmerich niet erg groot. Mocht de film er komen, dan is hij waarschijnlijk wél beter dan Independence Day: Resurgence.

Disney nam een tijdje geleden Fox over, en kreeg daardoor de beschikking over een paar iconische filmreeksen. Over vervolgen op krakers als Aliens, Planet Of The Apes en Deadpool wordt al een tijdje gepraat, maar de grote afwezige in de plannen van Disney is… Independence Day!

Independence Day-regisseur Roland Emmerich heeft ook nog niets gehoord over mogelijke plannen, zo zegt hij in een interview met CinemaBlend. ‘Ik heb geen idee! Ik heb er natuurlijk met Fox over gepraat, maar toen ze overgenomen werden dacht: Nou, dat was het… Ik denk dat het nu 50/50 is. Ik heb het idee dat Disney wel een vervolg zou willen maken op zo’n grote serie.'

Independence Day 3?

Dat geldt sowieso voor de zeer succesvolle films, maar Independence Day: Resurgence was niet bepaald een hoogtepunt. Volgens Emmerich had de film inderdaad uitgesteld of helemaal geannuleerd moeten worden. Het script draaide eigenlijk rond terugkeer van Will Smith, maar die had geen zin in een tweede Independence Day, althans niet op dat moment.

Omdat een vervolg op Resurgence een tijdje op zich laat wachten, hoeft het verhaal van Independence Day 3 hier niet per se op aan te sluiten, en… misschien is dat maar beter ook! De toekomst van de serie ziet er dus enerzijds niet zo best uit, maar tegelijkertijd is er ook hoop!

Lees verder