Is de Mol nu écht ontmaskerd na de handschrift-onthulling?

Wie is de Mol? 2020

Aankomende zaterdag weten we na weken speculeren en speuren dan eindelijk wie de Wie is de Mol?-jubileum-Mol is. Uitzinnige hints - de een geloofwaardiger dan de ander - vliegen ons nog altijd om de oren, maar...is de Mol niet al ontmaskerd na de handschrift-onthulling van afgelopen zaterdag?

Hoewel we eerder nog pleitten voor Nikkie en zelfs een klein beetje Tygo als Mol, lijkt het er nu toch wel erg op dat Jeroen Kijk in de Vegte de Mol is. Molloten hebben een oud briefje van Jeroen opgeduikeld. Die verscheen ooit op twitter en was - zo denken we - bedoeld voor een luisteraar van zijn radio-programma. Leg je dat naast de spiegels met handschrift van de Mol en... je weet het haast zeker!

Jeroen ontmaskerd als Mol?

De hint dook al weken geleden op, maar toen wisten we nog niet honderd procent zeker dat de Mol deze spiegelteksten ook echt zelf schreef. Zaterdag kregen we alsnog de bevestiging: het Molletje ging full horrorfilm en bekalkte de spiegels terwijl de kandidaten sliepen. Creepy. Let in de beelden vooral op de letters 'k' en 't' (met een kenmerkend 'vliegend dakje') en het kan haast niet anders of Mol Jeroen is gewoon ontmaskerd...

Of toch niet?

We mogen de bekende WIDM-motto's niets is wat het lijkt en trust nobody natuurlijk nooit uit het oog verliezen. Uiteraard bestaat er ook nog een mogelijkheid dat Nikkie het handschrift van Jeroen uit haar hoofd heeft geleerd. Maar dan zou Jeroen daar in de eerste aflevering, toen de kandidaten de spiegels voor het eerst zagen, toch wel iets van zeggen? Zo van: 'huh, dat is gewoon mijn handschrift!'. Maar nee, dat deed 'ie niet. Oftewel: Jeroen is de Mol en daar zijn we... nou ja, toch wel 90% zeker van.