NOS, persconferentie, Mark Rutte, Doventolk Irma

Veronica Superguide logo
NOS, persconferentie, Mark Rutte, Doventolk Irma

Irma Sluis weer terecht; duikt op in Pathé Thuis!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Gisteren schoten we even massaal in de stress toen onze hoop in bange dagen, gebarentolk Irma Sluis, opeens wegliep tijdens de wekelijkse persconferentie van Mark Rutte. Maar, goed nieuws: bioscoopketen Pathé heeft Irma weer gevonden!

Irma gebaarde zich de afgelopen weken regelrecht richting ons hart. Nederland omarmde haar massaal. Logisch dat we een beetje schrokken toen een andere gebarentolk haar gisteren plotseling afloste. Zo zijn we toch niet getrouwd, Irma?! Achteraf bleek er een logische reden achter te zitten: ook nog vragen van de pers tolken na zo'n intensieve persco wordt een beetje teveel van het goede. En, zo weten we nu: Irma had het ook druk met Pathé!

Pathé Thuis

Zoals je misschien weet zette Pathé Thuis gisteren een heuse coronaproof-korte film online! Op Gepaste Afstand - een romantische film met Noortje Herlaar en Tibor Lukács in de hoofdrollen - speelt zich af in het Tilburg van hier en nu en is middenin de crisis gefilmd. Dus met alle anderhalve meter-restricties waar we nu allemaal mee moeten dealen. Dove en slechthorende Nederlanders krijgen nu van Pathé Thuis een soort extra service en je kunt natuurlijk al raden wie de biosketen daarvoor inschakelde!

Irma to the rescue

Inderdaad: Irma! Sinds vanochtend kun je Op Gepaste Afstand namelijk ook kijken met de gebaren van Irma. Ze vertaalde de dialogen en dat is ongetwijfeld weer oogstrelend om te zien.

Je kunt Op Gepaste Afstand nog tot en met 31 mei gratis zien op Pathé Thuis.

Lees verder