Sonny en Dylan Married at First Sight

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Sonny en Dylan Married at First Sight
BN'ersInterviewMarried at First SightRTL

Sonny en Dylan uit MAFS blikken vooruit: 'Het normale leven begint nu pas'

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Er valt een énorme last van de schouders van Married at First Sight-publiekslievelingen Sonny en Dylan nu ze eindelijk openlijk mogen praten over hun tv-avontuur. De heren vertellen openhartig over hun relatie, die zich maandenlang noodgedwongen tussen gesloten deuren afspeelde.

Laten we maar meteen met de vraag der vragen beginnen: zijn Sonny en Dylan, een dik halfjaar na de laatste Married at First Sight-opnames, nog steeds samen? Ze geven in gesprek met Veronica Superguide gelukkig een érg fijn antwoord: "We zijn nog steeds samen", glundert Sonny, terwijl hij trots zijn trouwring showt.  

Verstoppertje spelen

"Het normale leven begint nu pas. We spelen al maanden een soort verstoppertje", legt Dylan uit. "We konden al die tijd bijna niets samen doen", vult zijn man aan. "Niet eens boodschappen. Als we hier samen in Dordrecht zijn, bij mij, moet ik alles doen. Als ik bij Dylan in Emmen ben, mag hij als enige die 'buiten de deur'-dingen doen. Enorm frustrerend, maar we wilden de afloop van het programma uiteraard niet verpesten voor de kijkers." Wat ze wél samen konden doen? "Skeeleren op een afgelegen industrieterrein terwijl het buiten pikdonker was. Voor de rest veel gamen en tv-kijken, haha."

Sonny en Dylan

Wat vinden ze zo leuk aan elkaar?

Toen Dylan Sonny - met roos in zijn mond - voor het eerst zag staan, dacht-ie: 'Wat een sukkel'. Achteraf gezien was het een gouden zet. "Het ijs was meteen gebroken door die roos. Alle zenuwen waren in één klap verdwenen." De hevige verliefdheid kwam al snel. "Ik kan niet eens een moment aanwijzen waarop ik wist: 'Nu ben ik verliefd'. Ik denk dat dat moment al op de trouwdag kwam. Ik voelde me altijd op mijn gemak bij hem en dat bleef altijd zo. Soms was ik zó met hem bezig, dat ik later op tv dingen zag waarbij ik dacht: 'Huh, was hier ook een cameraman bij?'"

We zijn nu maanden verder en hun relatie is alleen maar sterker en intenser geworden, zegt Sonny. "Ik voel me gewaardeerd én veilig bij hem en hij is ook nog eens heel aantrekkelijk." Dylan: "Ons energielevel matcht ook heel erg goed. Ik zit nooit stil en ben vaak druk in mijn hoofd. Altijd aanwezig. Sonny heeft precies hetzelfde dus die weet ook meteen hoe ik me voel als het even te druk wordt." Monogamie is ook belangrijk voor de mannen. Trouw en eerlijkheid zijn belangrijke eigenschappen die ze allebei in eerdere relaties wel eens misten. Sonny: "De homo-wereld is in mijn ervaring af en toe ook een wereld vol - pardon voor het taalgebruik - 'hoeren en snoeren' geweest, daar struggelde ik wel eens mee bij eerdere vriendjes. Van Dylan weet ik dat hij er precies zo in staat als ik: we gaan vol voor elkaar."

Bijna gesnapt

Een van de weinige keren dat de mannen het wél aandurfden om er samen op uit te trekken, ging het bijna mis. "We kwamen pas na een week of zes voor het eerst echt op tv, ergens in februari, en net daarvoor konden we nog snel naar Disneyland Parijs toe", aldus Sonny. "Zelfs toen was er één vrouw die ons dacht ter herkennen. 'Zijn dat niet die jongens van eh...' Waarna we allebei snel een andere kant op schoten en ik mijn telefoon erbij pakte en Frans ging brabbelen."

Sonny en Dylan

Later overkwam Sonny nog wel iets bizars, in een winkel. Nederland leefde énorm mee met de twee. Misschien iets te veel. "Een vrouw trok opeens mijn shirt naar beneden om te kijken of ik de ketting van Dylan, die hij me voor het huwelijk gaf, nog om had. Dat was best heftig."

Heftige reacties

Homofobe haatreacties kwamen helaas wel eens voorbij op sociale media. Gelukkig kregen alle kandidaten goede zorg, zegt Dylan. "Van te voren krijg je een hele uitgebreide media-briefing waarin de makers precies vertellen wat er allemaal kan gebeuren qua heftige reacties. Ook konden we altijd aankloppen bij de experts als bijvoorbeeld die haatreacties door onze hoofden bleven spoken. Dat was erg fijn." Sonny: "Gelukkig was de meerderheid van de reacties juist heel positief en grappig, maar zure appels blijf je helaas altijd houden."

De regels breken

De mannen zorgden ook voor een MAFS-unicum! Eigenlijk is het niet de bedoeling dat je na de huwelijksreis elkaar direct weer opzoekt. Daar moet een dag of twee, drie tussen zitten, besloten de experts ooit - maar die kenden Sonny en Dylan nog niet! Hun liefde was sterker dan het programmaregelement. "We dachten, even heel grof gezegd, 'fuck de experts'. Toen we apart van elkaar van Schiphol wegreden na de huwelijksreis, begonnen we al meteen te appen. We konden eigenlijk niet zonder elkaar. Waarom zou ik dan wachten om hem weer te zien?", vraagt Sonny zich hardop af. Dat deden ze dan ook niet.

"We kregen daarna wel een beetje op onze kop van de experts", lacht Dylan. "Ze waarschuwden ons dat we niet te hard van stapel moesten lopen. Aan de andere kant lieten ze het dus wel toe omdat ze ook wel zagen dat we een hele goede match waren en elkaar écht wilde zien."

Toekomstplannen

Hoe de toekomst van deze MAFS-droommatch eruitziet? Vrij goed. De twee zijn doordeweeks vaak samen in Sonny's huis in Dordrecht en in het weekend zitten ze bij Dylan thuis in Emmen. Oftewel: ze wonen praktisch samen, alleen niet in één huis. "Hoewel we nog heel erg in een bubbel zitten en het nog een beetje moeilijk vinden om in de toekomst te kijken, weten we eigenlijk al wel zeker dat we op een gegeven moment samen een huis willen kopen", sluit Sonny af.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder