Frank Lammers Undercover

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Frank Lammers Undercover

Interview: Frank Lammers over ‘eenzame’ Ferry in Undercover seizoen 2

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Undercover seizoen 2 komt 6 september naar Netflix (helaas niet in één keer). Wij mochten eerder al een exclusief praatje maken met Frank Lammers, aka de Brabantse drugsbaron Ferry Bouman. En waar kun je dat beter doen dan… in de gevangenis!

Daar zit ‘ie dan: Frank Lammers. In een grauwe cel. Hier, in de beruchte Koepelgevangenis in Breda, wilde je vroeger als crimineel écht niet zitten, verzekert hij ons. Armen over elkaar, een norse boeven-blik. We zouden bijna bang van ‘m worden.

Ferry en Danielle

Deze uitzichtloze gevangenis-setting zal vaker terugkomen in de tweede reeks. Want zoals Undercover-kijkers weten, belandde Ferry aan het einde van seizoen 1 in de bak. Dat betekent dat ‘Fer’ het zonder zijn geliefde ‘vrouwke’ Daniëlle (Elise Schaap) moet doen. “Weet je wat pas echt kut is aan de bak? Dat zij er niet is! Ferry is nu heel eenzaam en boos.” Frank richt zich tot Elise: “ik mis je!”

Interview: Frank Lammers over ‘eenzame’ Ferry in Undercover seizoen 2

Elise Schaap

De relatie van Ferry en Danielle vormde één van de hoogtepunten van Undercover. “Elise Schaap is een fenomeen. Ze kan als een van de weinigen een soort comedy mengen met serieus drama”, zo verklaart Frank het succes. “Ik vond ons ook echt een héél leuk stel. Met haar spelen is een feest. Dat gaat bijna vanzelf.”

In de gevangenis

Helemaal alleen is d’n Fer ook weer niet in zijn cel (Rico Verhoeven gaat ‘m zelfs helpen). “Kijk”, legt Frank uit, “een gevangenis is ook een soort camping natuurlijk. Daar zitten vast wel meer ‘gezellige’ types.” Wat herkent Frank eigenlijk van zichzelf in zijn beruchte personage? Nou, één ding zeker. “Ik ben voor de voorbereiding ooit eens met een pillenbaas gaan praten in de gevangenis. Die bleef maar hameren op ‘eerlijkheid’. Heel belangrijk om te overleven in die scene. Die eigenschap deel ik met ‘m.”

Interview: Frank Lammers over ‘eenzame’ Ferry in Undercover seizoen 2

Waar is Khaleesi?

De keiharde wereld van Undercover eiste al meerdere slachtoffers. Blijkbaar – niet schrikken – hoort hondje Khaleesi daar óók bij. Huh, wat?! Het ‘mupke’ van Ferry en Danielle is niet meer. Frank twijfelde of ‘ie het wel mocht onthullen – rechts hield namelijk een strenge Netflix-bewaker de boel in de gaten – maar “Khaleesi heeft het tweede seizoen niet overleefd”. Wat blijkt? Acteurshondje Arthur was te oud om nog over de set te kunnen trippelen. Frank: “Als iedereen nu effe een petitie start met ‘bring Khaleesie back’ dan gaan we kijken wat we daaraan kunnen doen.”

Undercover seizoen 2 is vanaf 6 september te zien op Netflix

Lees verder