Indrukwekkend moment bij Vandaag Inside met Iraanse schrijfster

Tussen alle foute grappen is er af en toe toch tijd voor wat serieuze momenten bij Vandaag Inside. Vanavond zat schrijfster Shohreh Feshtali aan de bar, die vertelde over de dramatische toestand in Iran. En de heren werden er zowaar even stil van.

Iraanse schrijfster Shohreh Feshtali bij Vandaag Inside

Vanavond werd de sfeer eens even heel anders dan gisteravond, toen Angela de Jong het weer eens aan de stok kreeg met Johan Derksen. En natuurlijk werd er vandaag nog eens benadrukt hoe Johan bij 'John de Mol in z'n reet' zit en waren er genoeg andere foute grappen. Maar er was ook tijd voor een 'Op1-onderwerp', zoals Wilfred Genee het omschreef. Schrijfster Shohreh Feshtali kreeg maar liefst tien minuten de tijd om te praten over de verschrikkingen in haar geboorteland Iran.

Geschokte Gijp

Haar verhaal leek vooral indruk te maken bij René van der Gijp, die niet kon geloven hoeveel jonge demonstranten er al geëxecuteerd zijn in Iran en vooral hoeveel er nog geëxecuteerd gaan worden, als de westerse wereld niet ingrijpt. Shohreh vertelde dat er op dit moment namelijk 18.000 demonstranten de doodstraf tegen zich hebben horen uitspreken, die nog voltrokken moet worden. Ze maakte ook de vergelijking dat op de dag dat in Amerika George Floyd werd vermoord, er in Iran 1500 mensen geëxecuteerd werden, waarover in de westerse pers niets geschreven is.

Het bewuste fragment (de tekst gaat verder onder de video):

Johan is Johan

Na het dramatische verhaal van Shohreh is het moeilijk om daar nog op te reageren. Maar laat het maar aan Johan over om met een flinke dooddoener te komen. "Dan moeten wij zo langzamerhand blij zijn met onze regering." Wilfred merkt op dat het gek is voor mensen die net inschakelen om Vandaag Inside zo te zien, want "het is een beetje een Op1-onderwerp". Maar hij vindt het toch een dusdanig belangrijk onderwerp dat hij er aandacht aan wil besteden. En dat waren veel kijkers met hem eens.

Vandaag Inside is dagelijks rond 21.30 uur te zien op SBS6.