Chantal Janzen en De Kerstballen coveren de Bert en Ernie-hit Ik Ben Een Kerstbal voor het goede doel!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Chantal Janzen en De Kerstballen coveren de Bert en Ernie-hit Ik Ben Een Kerstbal voor het goede doel!

Ik Ben Een Kerstbal: Chantal Janzen en 30 BN’ers zingen voor het goede doel!

|
|

Laatste update:

Nu Serious Request zijn glans verloren heeft, is er weer ruimte voor een nieuwe kerstactie. Chantal En De Kerstballen doen alvast een goede poging, met een cover van Ik Ben Een Kerstbal. Dit gaan we de komende weken nog héél vaak horen!

Voor de gelegenheid werd de Bert en Ernie-klassieker Ik Ben Een Kerstbal omgetoverd tot een aanstekelijke single voor het Prinses Máxima Centrum in Utrecht; het onderzoeks- en behandelingscentrum voor kinderen met kanker.

Chantal Janzen zingt het nummer niet alleen: zo’n 30 BN’ers werkten belangeloos mee aan de vrolijke kerstcover, onder de titel Chantal en de Kerstballen. Klinkende namen als Edsilia Rombley, Youp van ’t Hek, Alain Clark, Danny de Munk, Geer en Goor en Marco Borsato doen mee, en dat is nog maar een klein deel!

Ik Ben Een Kerstbal

Chantal Janzen is ambassadeur van het Prinses Máxima Centrum, en vindt dat iedereen in donkere tijden wel een sprankje licht kan gebruiken. ‘In het bijzonder tijdens de decembermaand die helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend feestelijk is, bijvoorbeeld voor gezinnen die geconfronteerd worden met ziekte of verlies.'

De single is slechts één onderdeel van de actie. Op de site van &C kun je speciale ‘Ik Ben Een Kerstbal’-truien kopen: een gedeelte van de opbrengst gaat naar het Prinses Maxima Centrum.

Het was al een spannende week voor Chantal Janzen: deze week werd bekend dat ze het Eurovisie Songfestival presenteert met Edsilia Rombley en Jan Smit. We vermoeden dat de geüpdatete versie van Ik Ben Een Kerstbal de nieuwe Driving Home For Christmas wordt!

Lees verder