Iets meer duidelijkheid over Gladiator 2

Veronica Superguide logo
Iets meer duidelijkheid over Gladiator 2

Iets meer duidelijkheid over Gladiator 2

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Een half jaar geleden maakten we je ontzettend blij met het nieuws dat de vijfvoudige Oscarwinnaar Gladiator een vervolg krijgt, en dat Ridley Scott het zelf zou gaan regisseren. Sindsdien is er weinig meer van dit project vernomen. Twee producenten van de film hebben nu een kleine update gegeven.

Gladiator 2 speelt zich 25 jaar na het origineel af

Producenten Walter F. Parkes en Laurie MacDonald gaan Gladiator 2 samen met Ridley Scott produceren. Momenteel zijn zij op promotietour voor hun nieuwe film Men in Black: International, en tijdens een interview met website Heyuguys vertelden ze wat er met de film aan de hand is. Zo zeiden ze dat scenarist Peter Craig bezig is met het script, en dat het verhaal zich afspeelt 25 jaar nadat Maximus het Colosseum op zijn kop zette.

Geen film over Gladiator Maximus in het Hiernamaals

Het wordt dus geen prequel, en het wordt ook geen film over Russell Crowe’s Maximus die in het Hiernamaals nog steeds slechteriken in de pan hakt. Die geruchten gingen namelijk ook nog een tijdje, er schijnt zelfs een heus onverfilmd script hierover te bestaan!

Wat wordt de link met het origineel?

Wat zou dan wel de link zijn met het origineel? Een tijd terug gingen er geruchten dat dit vervolg op de spectaculaire Oscarkraker zich zou gaan richten op Lucius, het neefje van Joaquin Phoenix’s slechte Commodus en het zoontje van Connie Nielsens Lucilla. Dit zou goed nieuws kunnen zijn voor acteur Spencer Treat Clark, die het ventje in het origineel speelde.

Eerder dit jaar was Spencer ook al te zien in een grote rol in het Unbreakable-vervolg Glass, waarin hij opnieuw de zoon van Bruce Willis speelde. Deze acteur die een opvallende gelijkenis met actrice Julianne Moore vertoont ziet er nou niet echt uit als een stoere vechtersbaas. Hij zou dus wel eerst flink met gewichten in de weer moeten gaan om voor een hoofdrol in Gladiator 2 in aanmerking te komen!

Lees verder