Danny de Munk

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Danny de Munk

I Can See Your Voice-panellid Danny de Munk probeerde regels te breken: 'Ik ben een boef'

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Danny de Munk zat vorig seizoen als gast in I Can See Your Voice en ging een hilarisch duet aan met een zangeres die er de ene na de andere valse noot uit kraamde. Tóch smaakte het naar maar: hij is dit seizoen één van de nieuwe panelleden.

Moest je lang nadenken toen RTL je vroeg om in het panel te zitten?

"Nee! Ik zei het ook al tegen Carlo Boszhard toen ik vorig seizoen als gast meedeed: dit was zó grappig. Alles zit erin: acteerspel, het is humoristisch, gek. Gewoon een hysterisch programma."

I Can See Your Voice-panellid Danny de Munk probeerde regels te breken: 'Ik ben een boef'

Ik kan me voorstellen dat je - zeker in coronatijd, je kunt niet of nauwelijks optreden - wel vaker tv-aanbiedingen krijgt.

"Absoluut, maar ik ben wel kieskeuriger geworden. Je hebt natuurlijk allerlei talentenjachten tegenwoordig. Die lijken best veel op elkaar. Maar I Can See Your Voice kun je echt nergens mee vergelijken. Het is uniek in zijn soort."

Waarom past het programma dan zo goed bij je?

"Het is misschien een beetje gek om over jezelf te zeggen, maar ja: ik ben een spraakwaterval. Ik heb een vlotte babbel. Dat moet je hier wel hebben."

Panellid Fred van Leer is erg goed in de lip sync-ronde. Hoe kon jij de nachtegaaltjes van de valse kraaien onderscheiden?

"Nou, ik had niet zo heel veel aan mijn jarenlange ervaring. Je wordt gru-we-lijk in de maling genomen. Als ik bijvoorbeeld een uithaal dacht te zien, inclusief de aderen die je dan bij zo'n kandidaat ziet, blijkt dat achteraf ook gewoon sterk acteerwerk te zijn. Hilarisch."

I Can See Your Voice-panellid Danny de Munk probeerde regels te breken: 'Ik ben een boef'

Kon je niet sneaky wat lospeuteren bij de kandidaten?

"Ik ben een boef. Regels zijn er om te breken, zeg ik altijd. Bij die line-up waarbij de kandidaten worden voorgesteld en ze helemaal stil moeten blijven staan, probeerde ik af en toe contact te maken. Een beetje uit de tent lokken door met ze te praten. Mag natuurlijk niet, maar dat probeer je dan toch."

Vorig seizoen zaten er vrij veel mensen in het panel. Nu zijn het er vier, eentje minder. Een verbetering?

"Weet ik niet. Ik grapte vorig seizoen wel dat ik het echt een kippenhok vond - misschien zat daar een béétje een kern van waarheid in. Aan de andere kant was dat toch ook wel gezellig en hysterisch. Toch probeer ik er bij mezelf altijd op te letten dat ik niet door iemand heen praat. Maar goed, een wisseling van de wacht is vrij normaal in de tv-wereld."

Hoe ging het samenspel tussen jou en de andere panelleden Edsilia Rombley, Fred van Leer en Marieke Elsinga?

"Dat ging erg goed. We gaven elkaar de ruimte. Je helpt elkaar ook. De een gooit een balletje op dat de ander weer kan inkoppen. Oké, Fred kan af en toe best wel hysterisch tekeer gaan, waar ik overigens van houd. Dan kijk ik 'm aan en zeg ik: 'ga je lekker Fred'? En dan weet 'ie genoeg. Ja, we waren echt op elkaar ingespeeld."

Er is dit seizoen ook een 'junior'-aflevering met Silver Metz, met wie jij veel samenwerkte. Hoe was die aflevering?

"Geweldig. Echt. Ach, man, daar zat zoveel talent. Die kinderen stonden daar zó zelfverzekerd. Zonder enige gêne. Ik kan me niet herinneren dat ik al die jaren geleden in mijn kindertijd zo op het podium stond. Deze kids waren voor de beul niet bang."

Maar eh... jullie weten vooraf dus écht niet wie wel en niet kunnen zingen?

"Dat vroeg een familielid laatst ook aan me. Maar nee: natuurlijk niet. We zitten er helemaal blanco en worden niet geïnformeerd. Dat is gewoon een geweldig spel van de productie. Die kan elke aflevering bepalen hoeveel valse kraaien erin zitten. Dat is altijd anders en dat zet ons steeds weer op het verkeerde been."

Natuurlijk: de niet-zangers zijn het hilarische hoogtepunt van elke aflevering, maar vorig seizoen zagen we ook veel écht goede zangers en zangeressen. Nu ook?

"Ja, echt wel. Ik was echt verbaasd. Af en toe zat ik met open mond te kijken. Jeetje mina, wat zijn die goed. En wat ook mooi is: je ziet ze niet of nauwelijks in andere shows hè. Echte ontdekkingen."

Benieuwd naar de gastartiesten van dit seizoen? Naast de junior-editie met Silver Metz zijn er reguliere shows met Berget Lewis, Glen Faria, Glennis Grace, Jim Bakkum, Francis van Broekhuizen en René Froger.

I Can See Your Voice seizoen 2 is vanaf 22 april elke donderdag om 20:30 uur te zien op RTL 4.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify.

Lees verder