Humberto Tan geeft eerlijk interview over pijnlijke val RTL Late Night

Veronica Superguide logo
Humberto Tan geeft eerlijk interview over pijnlijke val RTL Late Night

Humberto Tan geeft eerlijk interview over pijnlijke val RTL Late Night

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Humberto Tan kijkt nog altijd met moeite terug op zijn laatste periode bij RTL Late Night. De kijkcijfers daalden steeds en uiteindelijk moest hij plaatsmaken. "Dit is de slechtste periode in mijn 25-jarige televisiecarrière", zegt de presentator zaterdag in het NRC Handelsblad.

‘Ik vond het extreem zwaar’

"Er is veel prestigeverlies, veel pijn. Een les in nederigheid. Het gevoel dat ik anders gedaan had kunnen hebben - dat knaagt", vervolgt Humberto, die vindt dat hij zelf verantwoordelijk was als presentator. "En niet alleen als de prijzen binnenkomen. De ochtend dat ik het moest vertellen aan het team vond ik extreem zwaar. Je moet tegen mensen zeggen dat ze misschien hun werk kwijt zijn. Ik heb mijn verontschuldigingen aangeboden."

‘Kijkers hebben altijd gelijk’

Een mix van omstandigheden deed hem uiteindelijk de das om, denkt Humberto. "Concurrentie van internet, ontwikkeling bij en, verzadiging van het programma, reuring in mijn priveleven." Maar kijkers hebben altijd gelijk, aldus Humberto. "Ze bepalen je toekomst. Filosofisch discussiëren over wat goed is of slecht, daar heb je weinig aan."

Nieuwe tijden

Humberto Tan maakte eind februari bekend ‘zijn’ talkshow in juni te verlaten. Onvrijwillig. Hij werd vanwege de tegenvallende kijkcijfers de laan uitgestuurd. De talkshow maakt in september een doorstart met Nieuwsuur- en College Tour-presentator Twan Huys aan het hoofd van de studiotafel, maar kreeg onlangs wel een spannende, vernieuwende en creatief gekozen nieuwe naam

Bekijk het fragment van Humberto’s emotionele aankondiging van zijn vertrek in onderstaande video:

Lees verder