Ouders, Tanja Groen

Veronica Superguide logo
Ouders, Tanja Groen

Humberto-kijkers leven massaal mee met ouders Tanja Groen

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Bijna 28 jaar geleden verdween (de toen 18-jarige) Tanja. Vandaag, op haar verjaardag, is een crowdfundingsactie gestart opdat deze zaak nooit in de vergetelheid raakt. De ouders van Tanja schoven vanavond bij Humberto aan om hierover te praten. 

Ze zijn doodmoe, maar nog lang niet klaar om de zoektocht te staken.

Van de aardbodem verdwenen

"Het is een heel moeilijke dag", blikt Corrie Groen terug met tranen in haar ogen. "Er gaat vandaag een hele film door je heen van die tijd en het niet begrijpen, dat een meisje van 18 op een fietsje stapt en nooit meer bij haar kamer komt. Tot op de dag van vandaag is er niets, alsof ze van de aardbodem is verdwenen. Dat is heel zwaar." Zowel Corrie als haar man Adrie hebben daarom maar één wens. "Ik wil dat ik ooit nog eens rust krijg in mijn hoofd."

Bekijk het emotionele interview hieronder.

Hulp ingeschakeld

Om dit laatste voor elkaar te krijgen, schiet misdaadverslaggever Peter R. de Vries te hulp. Hij komt met een crowdfundingactie die gebruikt zal worden als beloning in een zogenoemde cold case en om slachtoffers van misdrijven bij te staan. "Daarom heb ik de Stichting De Gouden Tip opgericht met de bedoeling om een recordbeloning bij elkaar te halen waar heel Nederland aan meedoet. Dat komt nu van de grond." En dat blijken geen loze woorden. Direct na de uitzending van RTL Boulevard lag de website er al even uit. Op dit moment staat de teller op 80.277,90.

Win het weekend van je dromen!

Alles over voor je kind

Na jaren vol hoop en vrees is dit weer een nieuwe manier om informatie boven tafel te krijgen, en die komt voor Adrie en Corrie als geroepen. "Niets doen is veel erger", vult Peter voor ze in. "Er zijn ook mensen die zeggen: 'Moet dat nou nog?', dan zeg ik: 'Je eigen kind zal maar weg zijn'. Je doet alles, ook naar 27 jaar", aldus moeder Corrie.

Emotie bij kijkers

Met dit openhartige en emotionele interview raken ze kijkers tot op het bot. Zo blijkt wel uit de reacties op Twitter. Lees ze hieronder!

Humberto is iedere werkdag om 22.00 uur te zien op RTL4.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder