Chris Pine in Star Trek

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Chris Pine in Star Trek
Hollywood

Huh? Nieuwe Star Trek-film plotseling geschrapt

|
|

Laatste update:

Engage! Oh wacht: toch niet?! De nieuwe Star Trek-film die volgend jaar in de bioscoop te zien zou moeten zijn, is van de releaselijst gehaald.

Dat meldt The Hollywood Reporter. Het vierde deel met Chris Pine in de hoofdrol als Captain Kirk zou in de kerstperiode van 2023 in première moeten gaan. Dat kunnen we nu wel vergeten...

Waarom is de nieuwe Star Trek-film geschrapt?

Het is - soort van - de schuld van Marvel, zo blijkt. Het besluit lijkt namelijk samen te hangen met het opstappen van regisseur Adam Shakman. Door logistieke problemen moest hij kiezen tussen Star Trek en de nieuwe Fantastic Four-film die hij voor Marvel gaat maken. Deze nieuwe Star Trek-film zit al een tijdje in 'development hell'. Het script is al meerdere keren herschreven.

Doorstart Star Trek

Ook Zachary Quinto en Zoe Saldana zouden weer van de partij zijn als Spock en Nyota Uhura. De sf-reeks maakte in 2009 een filmdoorstart met een nieuwe cast en een nieuwe reeks verhalen rond het ruimteschip Enterprise en zijn crew die problemen op verre planeten oplost. Deze films vind je uiteraard ook terug in onze ultieme ranking van Star Trek-films.

Bron: ANP/Veronica Superguide

Lees verder