Hugh Grant

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Hugh Grant

Hugh Grant als Oempa Loempa in film Wonka?

|
|

Laatste update:

De Britse Hugh Grant, bekend van heerlijke feel good movies als Notting Hill, Love Actually en Bridget Jones’ Diary, heeft dit keer wel een héle bijzondere rol te pakken. Hij speelt waarschijnlijk de rol van Oempa Loempa in de nieuwe Willy Wonka-film. 

Oompa loompa doompety dee

Wonka is de nieuwe speelfilm over het vroegere leven van directeur Willy Wonka uit het boek Charlie en de Chocoladefabriek van Roald Dahl. De acteur zou volgens de Daily Mail te zien zijn als Oempa Loempa. Het is nog niet officieel bevestigd, maar Hugh is deze week wél gezien en gefotografeerd op de set. Zo moeilijk is die ‘perfect puzzle’ niet, toch?!

Wat wél zeker is, is dat Timothée Chalamet de hoofdrol van de jonge Willy speelt, hier kun je alvast zien hoe hij eruitziet als mr. Wonka. Ook Keegan-Michael Key, Sally Hawkins, Rowan Atkinson en Olivia Colman spelen mee in Wonka.

Een gevoelige kwestie

Volgens bronnen zou Hugh zichzelf hebben aangemeld om een Oempa Loempa te spelen. Ook vertelt de Daily Mail dat de filmmakers in ieder geval geen acteurs met dwerggroei willen casten, omdat dat gevoelig ligt.

Een paar weken geleden ontstond er namelijk ophef over het casten van acteurs met dwerggroei voor de live-actionfilm van Sneeuwwitje. Acteur Peter Dinklage noemde de keuze van Disney ‘ontzettend ouderwets’. Het is nog onduidelijk of de Oempa Loempa’s in Wonka net als in het boek en in eerdere films, weer klein zullen zijn.

Wonka wordt verwacht in maart 2023.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder