Hoe zit het met die mysterieuze badeendjes in Wie is de Mol?

De badeendjes vliegen je nog net niet om de oren in dit seizoen van Wie is de Mol?. Nu zou het best een leuke hint kunnen zijn naar een van de kandidaten, maar is dat wel zo? Weten we door de vrolijke badeendjes nú al wie de Mol is?

Niets missen? Check hier onze Wie is de Mol?-overzichtspagina met het laatste nieuws én meer.

Wie is de Mol?

Van de berg beklimmen met een XXXL badeend tot aan subtielere badeendjes verstrooid in de afleveringen. Het viel kijkers natuurlijk ook op; wat moeten die rubberen speeltjes nu de hele tijd in beeld? Maar wacht...verwijzen deze gele badeendjes dan misschien naar voormalig olympisch zwemster Ranomi?!

'Duck Race'

Nou, nee, niet per se. Volgens presentator Rik van de Westelaken hoeven we daar geen dubbele betekenis achter te zoeken. In de speciale Wie is de Mol?-podcast vertelt hij meer over de mysterieuze rubberen eendjes in het spel: "Jaarlijks wordt in Tulbagh de Day at the Duck Race georganiseerd. Daarbij gooien honderden inwoners van de plaats elk hun eigen badeend in de rivier. Elke eend heeft een uniek nummer en degene wiens eendje als eerste stroomafwaarts de finish over komt, is de winnaar."

De tekst gaat verder onder de afbeelding

Badeendjes WIDM
© AVROTROS

Lokale traditie

Of het dus echt een ode aan Zuid-Afrika is weten we nog niet echt. Volgens Rik is het slechts een lokale traditie in het land dat dit jaar dient als ondergronds speelveld voor de Mol. Of de Mol misschien tóch op het water dobbert weten we binnenkort!

Lezen wat wij van de afgelopen aflevering vonden? Lees hier onze terugblikcolumn!

Wie is de Mol? is iedere zaterdagavond om 20.30 uur te zien op NPO 1.