De cast van Saved by the Bell

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
De cast van Saved by the Bell

Hoe is het nu met de sterren van Saved by the Bell?

|
|

Laatste update:

Een tijdje terug maakte NBC bekend dat ze bezig zijn met een Saved by the Bell-reboot en dat nieuws teleporteerden ons weer hélemaal terug naar good ol’ Bayside High. Hoe gaat het nu eigenlijk met de 'echte' Zack, Slater, Jessie en de rest?

Mark-Paul Gosselaar

Zack Morris

Hoe is het nu met de sterren van Saved by the Bell?

‘Onze’ Mark-Paul – hij heeft Nederlandse ouders – is zeker niet stil gaan zitten nadat Saved by the Bell er in 1993 mee ophield. Hij speelde Zack Morris ook in de minder succesvolle vervolgshow Saved by the Bell: The College Years én dook zelfs nog even op in de tweede spin-off The New Class.Hierna kwam Mark-Paul nooit écht meer in de buurt van de fame die Zack ‘m gaf, logisch ook, al waren zijn personages Peter Bash en detective John Clark in respectievelijk Franklin & Bash en NYPD Blue zeker geen kleine rolletjes. Begin dit jaar stond Mark-Paul weer even helemaal in de spotlights: vampierserie The Passage, waarin hij de hoofdrol speelde, ging van start. Helaas gooide zender FOX de nieuwe show al na één seizoen in de prullenbak. Gelukkig heeft ‘Zack’ al weer een nieuwe hoofdrol te pakken in Black-Ish spin-off Mixed-Ish!Wij spraken Mark-Paul net voor de start van The Passage en hij praatte zelfs een beetje Nederlands.

Elizabeth Berkley

Jessie Spano

Hoe is het nu met de sterren van Saved by the Bell?

Héél veel tienermeisjes vroegen Elizabeth om hulp nadat ze zagen hoe hun heldin Jessie Spano streed tegen onrecht en persoonlijke issues. Daarom is de actrice later het succesvolle online hulpplatform Ask-Elizabeth gestart. Jonge meiden die worstelden met hun zelfvertrouwen en lichaam, konden bij Elizabeth terecht.

Maar natuurlijk zijn we haar controversiële rol in Paul Verhoevens beruchte Showgirls (1995) nog niet vergeten! Elizabeth zag haar imago hierna als sneeuw voor de zon verdwijnen. Haar agent nam de benen en ze kreeg later nog maar weinig rollen. Helaas voor Elizabeth bleef het daarom verder allemaal een beetje ‘steken’ op heel veel gastrolletjes. Vandaar dat ze ook veel theaterproducties ging doen.

Mario Lopez

A.C. Slater

Hoe is het nu met de sterren van Saved by the Bell?

De carrière van hunk Mario Lopez nam nogal een u-turn na Saved by the Bell. Inmiddels is het een soort fitboy slash presentator geworden. Zo bracht Mario meerdere killerbody-achtige boeken uit, presenteerde hij de ene na de andere studio- en reality-show én ging hij menig rode loper af als razende reporter.Sinds dit jaar staat Mario zelfs aan het roer van Acces Hollywood, zeg maar de Amerikaanse equivalent van RTL Boulevard. Pikant detail: van 2008 tot en met dit jaar zat hij nog bij Extra, aka de ‘Shownieuws’ van de VS. Hij stapte dus over naar de concurrent! Zo ziet Mario er nu uit (al wil dat niets zeggen; de man ziet er nog altijd even oud uit):

Lark Voorhies

Lisa Turtle

Hoe is het nu met de sterren van Saved by the Bell?

We vallen maar meteen met de deur in huis: Lark Voorhies acteert al zeven jaar niet meer. Eigenlijk verscheen ze na 1994 ook al slechts sporadisch in films en series. Er zit trouwens ook geen grote hit in haar cv na Saved by the Bell. Maar… wat deed ze in de tussentijd dan?

Het ging mentaal niet zo goed met Lark. Volgens geruchten – nota bene verspreid door haar eigen moeder - zou ze aan een bipolaire stoornis leiden. Ook gaf ze toe dat al tijden strijdt tegen de auto-immuunziekte Lupus. Na het acteren is Lark zich vooral gaan richten op het schrijven van boeken. Sinds 2010 bracht ze al drie zelf gepubliceerde romans uit.  

Tiffani Thiessen

Kelly Kapowski

Hoe is het nu met de sterren van Saved by the Bell?

Tiffani schopte het ook na de show best ver in Hollywood! Ze pakte meteen na Saved by the Bell lekker door met de rol van Valerie Malone in de latere seizoenen van cultklassieker Beverly Hills, 90210. Sindsdien volgden er veel gastrollen en serie-klussen, met een hoofdrol in crime-comedy-serie White Collar als hoogtepunt.

Tegenwoordig kun je Tiffani op Netflix spotten. Ze speelt al twee seizoenen mee in de Original sitcom Alexa & Katie. Blijkbaar zijn de kijkcijfers goed want Netflix rukte er nog niet de stekker uit (wat ze best vaak wél doen). Ook voor seizoen 3 pakt ze haar personage Lori, moeder van de Mendoza-familie, weer op!

Dustin Diamond

Samuel ‘Screech’ Powers

Hoe is het nu met de sterren van Saved by the Bell?

Dustin ontpopte zich in de jaren na de show tot bad boy van de groep. Waarom? Hij beschreef in zijn memoires, Behind the Bell, wat er volgens hem allemaal voor naars gebeurde achter de schermen van de show. Dustin schilderde zijn oud-collega's af als monsters. Mark-Paul sprak zich meteen uit over het boek en zei dat hij geen idee had waar al die negativiteit vandaan kwam. Hij had namelijk wél positieve ervaringen! Dustin belandde ondertussen in het vergaarbakje van Amerikaanse c-programma's en deed mee aan een stel typische 'Celeb'-gedrochten (zoals Celebrity Big Brother). Ook probeerde hij een carrière als stand-upcomedian van de grond te krijgen en speelde hij basgitaar in verschillende alternatieve bandjes. Ohja! We zouden haast vergeten dat hij in 2006 voor nogal wat ophef zorgde door zijn eigen sex tape te maken en vervolgens te verkopen. Hij noemde het filmpje Screeched – Saved by the Smell. Dude...Later claimde Dustin dat hij niet zelf te zien was in zijn sex tape. Nee, het ging om een 'stuntman'.

Lees verder