Hoe is het nu met boer Marnix uit Boer zoekt Vrouw?

Marnix Knetemann
© KRO-NCRV

Marnix Knetemann deed in 2018 mee aan Boer zoekt Vrouw. Zijn deelname was een moeizame strijd. Hij vond uiteindelijk zijn geluk, niet tijdens het programma, maar erna in een onverwachte hoek.

‘Geen schot in het doel’

Marnix werd ook wel een botte boer genoemd, door zijn opmerkingen naar z’n dates toe. Achteraf gaf de vleeshouder toe dat hij het hele avontuur wel wat zwaar vond en er van moest ‘revalideren’. Toch wist hij uiteindelijk Janneke te kiezen voor de citytrip en hoopte dat er tijdens hun reisje misschien iets zou overslaan tussen hen. Tijdens hun citytrip wilde Janneke er helemaal voor gaan, maar Marnix dacht helaas niet dat het een schot in het doel was.

‘Liefde laat zich niet dwingen’

Zijn date moest weer alleen terug naar huis en voor Marnix eindige zijn deelname niet met het resultaat waar hij op hoopte. “Het hele avontuur is totaal anders gelopen dan dat ik verwacht had elke keer denk ik van nou.. En dan loopt het totaal anders. Liefde laat zich niet dwingen.”

Twee verliefde pubers

Kort na de citytrip sloeg er toch ineens een vonk over. Niet tussen Marnix en Janneke, maar tussen hem en Emmie. Deze dame kende hij al twintig jaar, maar er was nooit meer dan vriendschap tussen hen. Maar ineens gebeurde het ‘gewoon’ en veranderde het in verliefdheid. Als twee verliefde pubers zaten ze beide met een grote glimlach in de reünie aflevering van BzV.

Waar het tijdens zijn deelname allemaal moeizaam verliep, ging het ineens heel makkelijk. “Ik word vrolijk en blij, ik voel me goed”, zegt de boer over zijn relatie met Emmie.

Vuurwerk en vlinders

Elke uitzending sprak de ponyfokker wel over vuurwerk en vlinders. Want dat is wat hij wilde voelen tussen hem en zijn dates, maar dit gevoel kwam maar niet. Tussen hem en Emmie is er wel degelijk sprake van vuurwerk en vlinders. Het stel ging kort na het begin van hun relatie samenwonen. Emmie woonde en werkte eerst in België, maar in 2019 heeft ze uiteindelijk de stap gezet om te verhuizen naar Nederland, waar ze ook hielp met de vlees- en paardenfokkerij van Marnix.

Marnix en Emmie
© KRO-NCRV

Moeilijk afscheid

Een jaar na zijn deelname kwam Yvon een kijkje nemen op de boerderij. De boer had het op dat moment erg moeilijk, omdat hij afscheid moest nemen van zijn grote trots: Us Heit. Dit was een grote stier die zorgde voor het nageslacht op de boerderij van Marnix. Met veel emotie vertelde hij dat er een jaar overheen is gegaan voordat hij de beslissing nam om afscheid te nemen van de stier. Maar dat dit wel de beste keuze was voor de toekomst van zijn bedrijf.

Gelukkig heeft hij Emmie naast zich staan die ook merkt hoe lastig hij dit vindt. “Een grote mond met een klein hartje. Met veel liefde voor al zijn beesten.” De stier wordt overgebracht naar Schotland, waar hij nog verder kan leven, wat de beslissing wel iets minder erg maakt voor de boer en zijn vriendin.

Maatje gevonden

Boer Marnix zocht een maatje om alles mee te kunnen delen en deze lijkt hij gevonden te hebben in Emmie. Samen zijn ze druk bezig met de vlees- en paardenfokkerij. Via de social media van Emmie zien we dat zij vooral bezig is met de paarden, maar om ook te helpen met de koeien en kalveren. Dat is geen probleem voor haar!

Benieuwd hoe het met de andere boeren en boerinnen gaat? Boer Marc vond wel tijdens het programma zijn grote liefde. Hier lees je of hij nog steeds samen is met Annekim. En in dit seizoen zien we hoe boer Evert en Maud al hun toekomstplannen aan het maken zijn.

Boer zoekt Vrouw is elke zondag om 20.25 te zien op NPO 1.   

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Deze week bespreken we Gasoline Alley, Anna: Status en 365 Days: This Day. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.