• Expeditie Robinson
  • BN'ers

Hoe gaat het nu tussen Vincent en Thijs na Expeditie Robinson?

Door Robin Heerkens
Thijs Boermans en Vincent Vianen

Vincent Vianen en Thijs Boermans zorgden afgelopen maandag voor een... ijzig sfeertje in Expeditie Robinson. Dat kwam vooral door Vincent, die Thijs niet meer kon luchten of zien toen ze samen op Afvallerseiland zaten. Hoe zit het nu eigenlijk tussen de mannen, maanden na de opnames? Euh...

... Nou, de sfeer is er niet bepaald beter op geworden, eenmaal terug in Nederland. RTL Boulevard sprak beide heren over hun fittie, die ontstond toen Thijs Vincent er door een van zijn vele sneaky konkelplannetjes uitwipte. Bij hun hereniging op Afvallerseiland, ontpopte Vincent zich tot een venijnige versie van zichzelf die Thijs haast aan zijn lot overliet

'Ik ben niet je vader'

Thijs blikt in het item terug op de situatie op Afvallerseiland, die hij alleen maar kan omschrijven als "grimmig". Kokosnoten, cassave, brandhout - hij moest het allemaal zelf fixen. "Ik snap van Thijs dat hij niet vindt dat ik gezellig ben als ik niet voor hem ga werken zoals iedereen heeft gedaan", sneert Vincent terug. "Ik ben niet je vader. Ik ben niet je moeder. Iedereen kan zijn handen gebruiken om te doen wat-ie nodig heeft."

'Doe het gewoon lekker zelf'

Vooral brandhout-gate zorgt nog altijd voor een vervelende nasmaak. "Dit is ook wel kinderachtig. Ik maak toch ook een vuurtje voor jou?", legt Thijs uit. Vincent houdt vol: "Ik ben niet gemeen tegen hem geweest. Ik had zoiets van: 'Weet je wat? Je bent een volwassen vent, doe het gewoon lekker zelf'."

Hoe gaat het nu tussen Vincent en Thijs?

Wie denkt dat de twee inmiddels weer door één deur kunnen, komt bedrogen uit. Oud-Eilandpraat-presentator Luuk Ikink gaf na het item nog veelzeggend commentaar in de RTL Boulevard-studio. "Hij (Thijs, red.) wil het heel graag goedmaken met Vincent. Maar daar heeft Vincent geen zin in, ook niet in het echte leven."

Expeditie Robinson is elke maandag om 20.30 uur te zien op RTL 4.