Hoe gaat het nu met Jouke en Karlijn uit Boer zoekt Vrouw?

Jouke en Karlijn waren een Boer zoekt Vrouw-match made in koeienheaven, maar hoe gaat het nu met ze? En vormen de twee nog steeds een koppeltje?

Jouke en Karlijn Boer zoekt Vrouw
© Linelle Deunk/KRO-NCRV

De Friese koeienboer en zijn Brabantse Karlijn vonden elkaar helemaal in het laatste Boer zoekt Vrouw-seizoen. In het begin mochten Jouke en Karlijn uiteraard niet samen gezien worden. Met een pruik op haar hoofd en een bril ging Karlijn toch naar Friesland, die zijn hele boederij afschermde om het bezoek van zijn liefje mogelijk te maken. Maar hoe gaat het nu eigenlijk met de twee?

Kaasfondue met Yvon

De grote vraag is natuurlijk: zijn Jouke en Karlijn nog bij elkaar na Boer Zoekt Vrouw? Voor de opnames van Onze Boerderij in Europa reist Yvon Jaspers met onder andere boer Jouke af naar het Britse kanaaleiland Jersey. Op Instagram deelde de Friese boer vorig jaar al foto’s van de reis, waar we het stel naar koeien zagen kijken en kaasfonduen met Yvon Jaspers. Hoewel Karlijn en Jouke overduidelijk nog samen zijn, wordt al snel duidelijk dat Karlijn alleen in het weekend bij Jouke woont. "Ik leef een beetje uit mijn tas", grinnikt ze.

Emigratie naar Frankrijk

Hoewel het heel goed gaat tussen de twee, heeft Jouke grootse toekomstplannen waar Karlijn nog niet helemaal in mee gaat. Hij wil het liefst naar Frankrijk emigreren vanwege de gunstigere grondkosten en milde regelgeving. In Nederland gaat het er namelijk wat strenger aan toe. "Ik vind dat wel spannend", geeft Karlijn eerlijk toe aan Yvon. "Stel je voor dat hij morgen naar Frankrijk wil. Dan moet ik daar toch even over nadenken. Want ik snap heel goed dat als je daar je droom kunt opbouwen, dat het zwaar weegt." 

Gedeelde eerste plaats

Jouke en Karlijn gingen de afgelopen maanden behoorlijk ver met het geheimhouden van hun relatie, maar dat hoeft dus niet meer. Toch lijkt het er niet op dat boer Jouke zijn relatie op gaat offeren om koste wat kost naar Frankrijk te kunnen emigreren om daar zijn ondernemersdromen verder uit te gaan voeren."We doen alles in samenspraak tegenwoordig, Yvon", zegt Jouke glimlachend tegen Yvon. Zijn vriendin staat nu op een gedeelde nummer één met zijn koeien.

Onze Boerderij in Europa is iedere zondag om 21.25 zien op NPO 1.