Jan en Lola in LEGO Masters

Veronica Superguide logo
Jan en Lola in LEGO Masters

Hoe gaat het nu met Jan en Lola van Lego Masters?

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Ex-liefjes Jan en Lola wonnen een tijdje geleden het allereerste seizoen van de kijkcijferhit LEGO Masters. Hoe gaat het nu met de sympathieke Brabantse blokjesbouwers?

Lola en Jan maakten enorm veel indruk op kijkers en dat kwam zeker niet alleen door hun creatieve en indrukwekkende LEGO-bouwwerken. Ook hun vrij pittige verleden - ze zijn allebei getroffen door kanker - raakte meerdere keren een gevoelige snaar. Na hun deelname aan de RTL 4-hit vertelden ze allebei meer over hun verleden.

Kankeroverlevers

Jan moest op een gegeven moment aan de slopende chemotherapie nadat er bij hem een hersentumor werd ontdekt. "Ik was op een gegeven moment helemaal van de wereld en dacht dat elk Nederlands woord met een ‘d’ begon. Zo gek.", vertelde hij in een interview met de Boxtelse krant De Meierij. Later kreeg ook Lola een verschrikkelijke diagnose te horen: ze leed aan borstkanker. "Het mooiste cadeau van dit avontuur zijn hele lieve reacties op mijn ontplofte mail en Whatsapp op mijn mobieltje. Mensen met kanker putten hoop uit onze deelname", blikte ze terug.

Luistertip: in dit indrukwekkende interview hieronder, met journalist Gijs Groenteman, vertelt Lola meer over de impact van de ziekte én de nasleep van haar plotselinge tv-fame.

Lola zit niet stil

Ja, zoals je hierboven hoort heeft Lola naast LEGO genoeg andere passies waardoor ze zich nooit hoeft te vervelen. "Ik heb vroeger in Ghana gewerkt als vrijwilliger. Daar ga ik nog elk jaar een flinke tijd heen", verduidelijkt ze in het kranteninterview. "We hebben daar een stichting die zich inzet voor kinderen die niet thuis kunnen wonen. En we helpen twee dorpen met zonnepanelen en watervoorzieningen en geld voor onderwijsboeken en uniformen voor kinderen."

De dromen van Jan

En hoe zit het met Jan? Heeft hij nog grote dromen en ambities? Ja, zo blijkt! Hij werkt as we speak aan een LEGO-portfolio dat hij uiteindelijk aan de bazen bij LEGO zelf wil laten zien. "Mijn droom is om daar designer te worden en zelf junior-pakketten te bouwen die Lego verkoopt. We zullen zien of dat op termijn gaat lukken." Mocht dat uiteindelijk toch niet lukken, mogen de LEGO Masters-makers gerust bij 'm aankloppen. "En anders wil ik graag ondersteunend werk verrichten voor LEGO Masters, als die volgend jaar een tweede editie doen op tv." Nou RTL, grijp je kans!

Jan en Lola op sociale media

Wie wil zien hoe het nu gaat met Jan en Lola, kan een kijkje nemen op hun insta-profielen. Daar showen ze ons hun nieuwste LEGO-creaties en die zijn weer van een indrukwekkend niveau. Precies zoals we van ze gewend zijn. Daarnaast is Jan ook een graffiti-maestro en daar zien we regelmatig coole voorbeelden van voorbijkomen!

Lees verder