Gouden Televizier-Ring, Tim Hofman

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Gouden Televizier-Ring, Tim Hofman

Hoe gaat het nu met de grootste Televizier-Ring winnaars van de afgelopen 10 jaar?

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

"Tim Hofman, Tim Hofman en Tim Hofman." Het regende prijzen voor de jonge presentator tijdens de 55e editie van het Gouden Televizier-Ring Gala. TV-kijkend Nederland kan niet meer om de BNNVARA-presentator heen, maar om wie nog meer niet?

1. De meest succesvolle vrouw 

"Blondes have more fun" wordt altijd gezegd. Nou, als één categorie dat bewijst, is het wel die van de Televizier-Ster voor Beste Presentatrice. In de afgelopen tien jaar won namelijk geen één brunette. Wat zeggen we: de laatste keer dat een brunette deze prijs won, was in 1998 (Alith Hunkar). Daar moet maar snel verandering in komen.

Hoe gaat het nu met de grootste Televizier-Ring winnaars van de afgelopen 10 jaar?

De meest succesvolle (en dus blonde) presentatrice van het afgelopen decennium ligt behoorlijk voor de hand: Chantal Janzen. Of ze nu meeloopt met 'het gewone volk' in Chantal Komt Werken of zenuwachtige kandidaten begeleidt tijdens The Voice of Holland: Chantal maakt van ieder programma weer een feestje. En dat is gebleken. Ze won de Televizier-Ster namelijk in 2014, 2015, 2016, mocht vervolgens een jaar niet meedoen, om in 2018, 2019 en 2020 de prijs weer te pakken. 

Verder kregen ook Linda (die dit jaar niet eens in de voorlopige top-10 stond), Yvon Jaspers en Eva Jinek een bekroning op hun werk. Volgend jaar mag de nieuwe presentatrice van Oh, wat een jaar niet meedoen, dus dan is het nog maar de vraag wie er dan mee vandoor gaat. Iemand van Omroep Max misschien?

2. De meest succesvolle man

Waar er één vrouw met kop en schouders bovenuit steekt, is het bij de mannen helemaal niet zó duidelijk. Er zijn in de afgelopen tien jaar namelijk drie mannen geweest die de prijs twee keer in ontvangst mochten nemen: Beau van Erven Dorens (2018 en 2019), Humberto Tan (2014 en 2016) en Johnny de Mol (2013 en 2015). Afgewisseld met Ali B, Jeroen van Koningsbrugge, Tim Hofman en Wilfred Genee die de Televizier-Ster slechts één keer kregen.

Hoe gaat het nu met de grootste Televizier-Ring winnaars van de afgelopen 10 jaar?

Als we naar de kijkcijfers kijken, kunnen we gewoon niet om Beau van Erven Dorens heen. Of het nu de quiz Weet ik veel is, zijn talkshow Beau, Het Rotterdam Project of Beau Blijft Binnen is: deze tv-maker in hart en nieren is niet meer weg te denken van de Nederlandse tv! Het brutale jongetje van toen is veranderd in een man die weet wat hij doet. Het is dat Tim Hofman dit jaar meermaals zijn volgers heeft opgeroepen om voor hem te stemmen, want anders was vast Beau er voor de derde keer mee vandoor gegaan. Al zat hij daar niet echt op te wachten, verklapte hij aan de vooravond van de show.

3. Het grootste talent 

De Televizier-Ster Talent Award is misschien wel de meest interessante categorie. Is iemand die 10 jaar geleden 'in' was nu nog wel actueel? Wat ons opvalt, is dat er niet eens veel serieuze presentatoren in dit rijtje staan. Zo wonnen ooit Guus Meeuwis, Gerard Ekdom, Ruud Feltkamp en Pip Pellens en zij staan nu meer bekend als zanger, radiodj of acteur/actrice.

Hoe gaat het nu met de grootste Televizier-Ring winnaars van de afgelopen 10 jaar?

Gaan we dan voor jurylid Jan Kooijman, tv-maker Kees Tol, spring-in-t-veld Jan Versteegh, RTL Boulevard-presentatrice Marieke Elsinga, YouTuber Nienke Plas of... Expeditie Robinson-presentator Kaj Gorgels? Niets ten nadele van de rest, maar deze van oorsprong online content creator heeft de tv-wereld helemaal veroverd. Binnenkort is hij namelijk ook weer te zien als presentator van het vernieuwde Temptation Island en als het even meezit, pakt hij binnenkort ook gewoon weer zijn koffers voor het survivalprogramma. Daar kunnen de anderen alleen maar van dromen.

4. Het meest succesvolle tv-programma

Van The Voice of Holland, Chateau Meiland,Wie is de Mol? tot het veelbesproken Voetbal International. Ieder jaar gaat er weer één programma met de titel van 'Beste programma' aan de haal. Nu is het appels met peren vergelijken als we één programma hieruit willen pikken, maar bijzonder genoeg is er een graadmeter. Er wordt namelijk wel verklapt met welk percentage van het aantal stemmen een programma wint.

Hoe gaat het nu met de grootste Televizier-Ring winnaars van de afgelopen 10 jaar?

Over mijn lijk wist dit jaar maar liefst 63% te halen ten opzichte van Beste Zangers en Nick, Simon & Kees: Homeward Bound. Daarmee komt de show van Tim Hofman op een tweede plaats uit. De nummer één is - verrassend genoeg - Floortje naar het einde van de wereld met 64% van de stemmen. Daarmee hakte ze in 2016 figuurlijk gezien Geer & Goor en de cast van Penoza in de pan.

Floortjes show werd dit jaar iets veranderd vanwege het coronavirus, maar het reizen zit haar niet voor niets in het DNA. We verwachten daarom nog wel een seizoen of 10.... of meer.

Heb je het Gouden Televizier-Ring Gala 2020 gemist? Bekijk 'm hier terug.

Lees verder