Hoe gaat het met Ben en Nel van We zijn er bijna?

Door Redactie
Ben en Nel
© Omroep MAX

De smaakmakers van het vorige seizoen We zijn er bijna! waren zonder twijfel Ben en Nel, ofwel ‘het stel van het kapotte busje’. Als zodanig werden ze in elk geval nog maanden herkend, vertelt Nel als we haar thuis bellen.

Tekst: Michiel Blijboom

Voor de televisie

De energieke senioren zijn net terug uit Frankrijk, waar ze andermaal aanhaakten bij een door ACSI georganiseerde groepsreis. Met hun gigantisch mooie, nieuwe grote camper (die van “Wat een ding zeg!”) natuurlijk? Nel: “Ooo nee, dat was maar tijdelijk, voor de televisie! Dat zou ook niets voor ons zijn, zo’n groot ding. Nee, we hebben gewoon nog ons oude, gerepareerde busje, alleen hebben we daar inmiddels wel een aanhangwagentje achter hangen.

Dat wagentje wordt ook in september weer gebruikt, als Ben en Nel andermaal koers zetten naar La Douce France, ditmaal met de SKC, de Senioren Kampeer Club. Dat ze in ‘hun’ seizoen van We zijn er bijna! niet zuidelijker kwamen dan Zeeuws Vlaanderen, deert haar niet. “Nederland is een prachtig land en we zijn vreselijk verwend door het programma, dus we hebben absoluut niets te klagen.

Vrienden voor het leven

Heeft het programma het echtpaar vrienden voor het leven geschonken? Nel: “Nee, contact met mensen uit dat seizoen hebben we niet meer. Weet u wat het is, wij zijn niet zo digitaal ingesteld en dan is het moeilijk om contacten te onderhouden.” Maar: “We gaan beslist kijken naar de nieuwe afleveringen. Dat deden we toch wel, want we hebben het altijd al een leuk programma gevonden.” En als de televisie uit staat? Wordt er dan nog weleens gemolkaad? Nel: “Ach ja, dat spel met die houtjes. Nee, dat is alleen leuk als je met een grote groep bent. Molka met z’n tweetjes, dat is helemaal niets. Ik moet ook eigenlijk bekennen dat we het na We zijn er bijna! helemaal niet meer hebben gespeeld.

Het nieuwe seizoen van We zijn er bijna! is sinds 16 augustus om 21.20 uur op NPO 1 te zien.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.