HLF8 scoort met comeback Johnny de Mol: 'Wat zal hij zich gesteund voelen'

Iedereen was wel eventjes nieuwsgierig naar hoe Johnny de Mol zijn comeback aan zou pakken. Het leverde goede kijkcijfers op voor HLF8 en scoort met de oude presentator zelfs een stuk hoger. 

HLF8

Uit het niets was hij daar weer opeens; Johnny de Mol aan de kop van de HLF8-tafel. Dat kwam geheel onverwachts, want pas daarvoor hoorden we dat hij na lange tijd weer de presentatie van zijn eigen talkshow op zich zou nemen. Natuurlijk zijn de kijkers dan stiekem best nieuwsgierig hoe hij zijn grote comeback aanpakt. 

Hogere kijkcijfers

De terugkeer zorgde dan ook voor flink wat kijkers voor HLF8. De uitzending van vrijdagavond heeft meer dan een half miljoen kijkers getrokken, dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Dat is een stuk hoger dan de rest van de cijfers van de talkshow. Zo trok HLF8 op donderdag slechts 273.000 kijkers...

Steun van kijkers

Natuurlijk zijn die cijfers niet onopgemerkt gebleven voor kijkcijfer-deskundige Tina Nijkamp. "Mooie score voor comeback van Johnny de Mol", schrijft ze op haar Instagram. "Wat zal Johnny zich gesteund voelen door de kijkers." Het zal dan ook zeker niet aan de cijfers liggen, want de presentator gaf in de uitzending al aan dat de terugkeer voelt als 'thuiskomen': "Ik ben blij om hier weer te zijn!"

'Ongemakkelijk'

Hoewel de presentator zich waarschijnlijk zeker gesteund zal voelen, vonden kijkers toch wel even dat Johnny in moest komen. Het is natuurlijk ook al negen maanden geleden dat hij aan het hoofd zat bij de talkshow-tafel. Dat viel kijkers uiteraard ook op. "Hij moet echt nog even inkomen", schrijft een kijker op Twitter. "Het lijkt allemaal wat ongemakkelijk." Gelukkig heeft hij daar genoeg tijd voor, want Johnny zal de komende tijd in ieder geval de vrijdagavond voor zijn rekening nemen.

HLF8 zie je elke werkdag om 19.30 uur op SBS6.

Bron: Veronica Superguide/ANP