Hilariteit bij VI Vandaag: ‘Heb je eroverheen geplast?’

VI

Wanneer Leonie ter Braak een tafelmicrofoon moet gebruiken, kunnen Johan Derksen en René van der Gijp het niet laten een paar grappen te maken. Het leverde een hilarisch begin van VI Vandaag op!

 

Leonie ter Braak bij VI Vandaag

Leonie ter Braak was vanavond te gast bij VI Vandaag. De microfoon van de presentatrice bleek het niet te doen, zodat er snel een tafelmicrofoon neergezet werd. Leonie denkt dat ze haar microfoon uitgezet heeft toen ze naar de wc ging: “Dan ben ik toch bang voor mijn geklater bij de geluidsman.” Johan is nieuwsgierig: “Heb je eroverheen geplast dan?” Leonie lacht: “Nee, ik heb ‘m uitgedaan.” René van der Gijp lijkt zich wel in de situatie te herkennen: “Als je moet schijten, is het wel een beetje vervelend. Daar houdt de [geluidsman] slapeloze nachten aan over.

'Je staat echt voor lul'

Een paar minuten later heeft Leonie nog steeds de grote tafelmicrofoon voor zich staan. “Hoeft niet in die microfoon, hoor”, zegt Wilfred Genee. “Je staat echt voor lul, want dat andere ding doet het al lang weer. Het is net of je een persconferentie geeft.” En dat brengt René op een idee: hij trekt de microfoon naar zich toe om een stationsomroep na te spelen. “Dordrecht – Nijmegen komt aan om drie over tien”, giert hij.

 

Ook gisteren was het lachen in VI VandaagWilfred kon zijn ogen namelijk niet geloven toen hij Johan zag… Eerder was er lof voor Wierd Duk. Kijkers vonden hem een ‘verademing’.

 

VI Vandaag is elke werkdag rond 21:30 uur te zien op SBS6. Meer lezen over de VI-mannen? Dit zijn de zes grootste VI-controverses.