Het roer om-deelnemers ontroeren de kijkers

Door Redactie
Het roer om
© SBS6

In het SBS-programma Het roer om zagen de kijkers gisteravond hoe Frank en zijn twee pleegzoons Dylan en Emanuel hun vertrouwde Zaandam verruilden voor de Spaanse stad. Uiteraard ging dat met de nodige ups en downs... Gelukkig staat er één ding buiten kijf. Dat is hun liefde voor elkaar!

Gezinshereniging in Spanje

Deze tweede aflevering van Het roer om stond in het teken van Frank en zijn twee pleegzonen Dylan van elf en Emanuel van veertien. Ze wonen heel fijn in Zaandam, maar missen wel iemand: Jean Carlos, de partner van Frank. Hij woont al zo’n 7 maanden in het Spaanse Purchena en het is dus hoog tijd om het prille gezinnetje te herenigen. Aangezien Jean Carlos in Nederland geen verblijfsvergunning krijgt, moeten Frank en zijn zoons hun biezen pakken naar Spanje.

Troubles in paradise

Alleen zou het Het roer om niet zijn als ze niet voor de nodige uitdagingen komens te staan. En dat zijn er nogal wat: het koppel heeft amper budget, is de taal niet machtig, krijgt onverwacht geen subsidie en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Ook de kluskracht is beperkt en het pension dat ze huren, blijkt meer verwaarloosd en nog ouder dan van tevoren gedacht.

Hecht gezin van vier

Toch blijkt uit deze aflevering maar wat het belangrijkste is: de liefde voor elkaar. Frank had dan ook een duidelijke reden om Dylan en Emanuel in zijn hart te sluiten. “Ik wilde pleegvader worden, omdat ik niet zo geloof in goede doelen en geld sturen naar arme landen waar het toch niet aankomt. Toen dacht ik: wat kan ik doen om toch een bijdrage te leveren aan de maatschappij? Ik kan een kind ook gewoon een goed leven geven.” En zo gezegd, zo gedaan.

Emotionele kijkers

De liefde onderling spat ervan af, zo vinden de kijkers. “Wat een liefde tussen deze 4 mannen. Ze blijven me ontroeren”, klinkt het op Twitter. “Dit stel vind ik een verademing.” Lees hieronder meer opmerkingen!

Uiteindelijk kwam dan ook alles op zijn pootjes terecht. Het gezinnetje woont er nu vier maanden en het gaat ontzettend goed. Beluister hier een update!

Het roer om is iedere maandag om 21.30 uur te zien op SBS6. Terugkijken kan via Kijk.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.