Het Rad des Tijds-boekenreeks wordt fantasy tv-serie

Veronica Superguide logo
Het Rad des Tijds-boekenreeks wordt fantasy tv-serie

Het Rad des Tijds-boekenreeks wordt fantasy tv-serie

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Er wordt een serie gemaakt van de Het Rad des Tijds-boekenreeks (beter bekend als The Wheel of Time) van schrijver Robert Jordan. Er bestaan inmiddels veertien boeken in de serie, waarvan er acht de New York Times-bestsellerslijst behaalden. Amazon Studios gaat van deze boekenreeks een tv-serie maken, waarmee er waarschijnlijk nóg een opvolger voor Game of Thrones ter wereld komt.

De boeken staan bekend om de gedetailleerde en goed ontwikkelde magiesystemen en het grote aantal personages. The Wheel of Time heeft internationaal meer dan 90 miljoen boeken verkocht, waarmee het de bestverkochte fantasy-serie is sinds Lord of The Rings. 

Het plot

The Wheel of Time speelt zich af in een wereld waar magie alleen door vrouwen gebruikt kan worden. Moiraine, een lid van een duistere en krachtige magische organisatie voor vrouwen, vertrekt op een gevaarlijke tocht met vijf jonge mannen en vrouwen. Volgens Moiraine is één van hen de reïncarnatie van een überkrachtig wezen dat óf de mensheid kan redden óf vernietigen. 
Het Rad des Tijds-boekenreeks wordt fantasy tv-serie

Amazon Studios en Sony Pictures Television werken al een jaar aan het serie-project. De serie zal in meer dan 200 landen te zien zijn, met afleveringen van een uur lang. De schrijver van Agents of S.H.I.E.L.D en Chuck, Rafe Judkins, schrijft het script. Sharon Tal Yguado, het hoofd van de afdeling series bij Amazon, is enthousiast over de samenwerking: "We geloven dat Rafe's persoonlijke connectie met het materiaal en diepgaande schrijfkunsten zullen resoneren bij de fans van de boeken. Het ontwikkelen van een serie van de geliefde boekenserie van Robert Jordan is een grote onderneming: we nemen het niet lichtjes op."

Het is nog niet bekend wanneer de serie te zien is. 

Lees verder