• TV
  • Het Perfecte Plaatje

Het Perfecte Plaatje: kijkers balen van 'oneerlijke' exit

Filemon Wesselink als Pinokkio in Het Perfecte Plaatje

Het Perfecte Plaatje nam vandaag een dramatische wending. Een zwakke kandidaat begon ineens wereldfoto’s te maken, en één van de favorieten had een absolute off-day… Oh ja, Filemon Wesselink maakte zijn debuut als SM-Pinokkio. Het Perfecte Plaatje is nóóit saai!

De kandidaten maakten prachtige foto’s van parachutisten tijdens een grootschalige legeroefening. Tina de Bruin óók, maar zij focuste zich op één deelnemer en hield zich dus niet aan de opdracht. Tina kwam daardoor in de gevarenzone terecht. Trijntje Oosterhuis kroop het halve seizoen al door het oog van de naald, maar uitgerekend zíj begon ineens mooie plaatjes te schieten!

Het Perfecte Plaatje
© RTL

Sprookjesachtige opdracht

Na de vliegende brigade moesten de kandidaten sprookjes uitbeelden: sommigen deden dat liever alleen, terwijl de rest in duo’s samenwerkte. Trijntje Oosterhuis koos het sprookje Pinokkio, en kreeg Filemon als partner toegewezen. Dat… heeft de presentator geweten!

Filemon in Het Perfecte Plaatje
© RTL

Filemon kreeg een nepneus op zijn gezicht gezet, en werd door een gierende Trijntje aan kettingen gehangen in een soort SM-harnas. Filemon vond het allemaal nogal ongemakkelijk: ‘Maar ja, als ik m’n best doe voor haar, dan gaat zij zo haar best doen voor mij.’ Kijkers dachten terug aan de ongemakkelijke shoot met Frits ‘SM-konijn’ Sissing van vorig seizoen. Gelukkig was Filemon vanwege zijn BNN-verleden een stuk meer gewend. 

Trijntje maakte zich een beetje zorgen over wat Filemon voor plannen had met haar, in zijn eigen shoot. Het was de bedoeling dat ze zichzelf (verkleed als Sneeuwwitje) zou betasten terwijl ze naar een foto van een appel zat te loeren. Voor Filemon was dit allemaal heel logisch, maar Trijntje had haar bedenkingen erbij.

Trijntje in Het Perfecte Plaatje
© RTL

Tina: comeback-kid

De blik van Trijntje schoot bij Filemon een béétje in het verkeerde keelgat. ‘Jij gaat nu zó lopen kijken? Terwijl ik net in een tuigje vastgebonden in een tunnel heb gestaan!’ Lachend gaf Trijntje tóch toe: ‘Nou ja, mag ik dan jouw neus erbij?’

Hoewel Tina een prima foto schoot, met Geraldine als Roodkapje, vreesden kijkers vanwege de eerste opdracht voor de populaire kandidaat. Ze won de tweede opdracht met een dikke 9, natuurlijk óók door het schitterende werk van Geraldine!

Vaarwel, Filemon…

Trijntje won de aflevering verrassend, omdat ze de laatste weken telkens met de hakken over de sloot door mocht. Uiteindelijk was het… Filemon die afviel! Deze amateurfotograaf begon hilarisch zwak, maar werd gedurende het seizoen steeds beter. Een fikse off-day werd hem vandaag fataal.

Linda, Trijntje, Geraldine en Tina gaan door naar de halve finale. Volgende week wordt bekend welke van de drie dames(!) de finale zullen spelen in IJsland.

Je ziet Het Perfecte Plaatje elke woensdag op RTL 4, vanaf 20.30 uur. Ons hele dossier over Het Perfecte Plaatje vind je hier!