Heftig: ‘pedodocu’ over Michael Jackson shockeert huilende bezoekers

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Heftig: ‘pedodocu’ over Michael Jackson shockeert huilende bezoekers

Heftig: ‘pedodocu’ over Michael Jackson shockeert huilende bezoekers

|
|

Laatste update:

Huilende mensen, psychologische nazorg, boze fans; Leaving Neverland, de HBO-documentaire over het vermeende kindermisbruik van Michael Jackson, houdt de gemoederen flink bezig. Een overzicht van alle chaos.

Vrijdag was het dan eindelijk zover: de vier uur durende Michael Jackson-docu Leaving Neverland ging in première op het Sundance filmfestival. Volgens het AD ging dat er allesbehalve soepeltjes aan toe. Zo verliet een aantal mensen huilend de zaal en maakte één iemand – die nogal geshockeerd was door de heftige inhoud – gebruik van de psycholgische hulp klaarstond om mensen die het niet meer aan konden, op te vangen.

Seksueel misbruik

Verschillende media dopen de film om tot een ‘pedodocu’. De vermeende slachtoffers, Wade Robson en James Safechuck, vertellen tot in de meest gruwelijke details hoe Jackson ze zou hebben misbruikt. Robson en Safechuck waren toen slechts 10 en 7 jaar oud.“Wat je ook dacht te weten, de inhoud van deze docu is walgelijker dan je je ooit kan inbeelden”, zo twitterde journalist Kevin Fallon.

Familie is not amused

De nabestaanden van de King of Pop zijn woedend (niet voor het eerst, overigens). Ze noemden de onthullende documentaire “karaktermoord” en vinden dat Robson en Safechuck leugenaars zijn. Regisseur Dan Reed slaat nu terug. Ook hij is nogal woedend. “Ze hebben de film duidelijk niet gezien, dus ik ga verder niet inhoudelijk in op wat ze zeggen.”Het is nog niet bekend wanneer Leaving Neverland in Nederland uitkomt.

Lees verder